LSVO Novi Sad očistila grob Svetozara Markovića Toze

 
 
Izbori u LSV
Omladina LSV | Subota, 13. 07. 2013. | Komentara: 0

LSVO Novi Sad očistila grob Svetozara Markovića Toze

NOVI SAD - Članice i članovi Gradskog odbora Omladine LSV Novi Sad očistili su danas grobno mesto gde je sahranjen Svetozar Marković Toza, na Almaškom groblju,čime su odali počast ovom borcu za slobodnu misao obeleživši ujedno 100 godina od njegovog rođenja i 70 godina od njegove smrti.

LSV

Omladinke i omladinci su, obišavši pre nekoliko dana ovu lokaciju, istu zatekli ruiniranom stanju, zaraslu korovom. Predsednica GrO LSVO Novi Sad Kristina Vuljaj kazala je da su, zbog Tozinog značaja, odlučili da je urede.

- Na današnji dan, pre 100 godina, rođen je Svetozar Marković Toza. Grobno mesto ovog aktivnog borca za slobodu misli, neustrašivog borca protiv fašizma i velikog Vojvođanina bilo je neprepoznatljivo i nikome nije padalo na pamet da se za to pobrine. U duhu ideologije koju je on sledio, Omladina je načinila radnu akciju i učinila ono što gradski čelnici nisu našli za shodno da urade, po svojoj dužnosti - rekla je Vuljaj, dodajući da se nada da će se ubuduće poštovati ovo mesto.

(BILSV, 13.07.2013)Omladina LSV | Utorak, 24. 01. 2017. | Komentara: 0

Prevazići politiku sukoba zarad bolje budućnosti za mlade

Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine, mladi Liberalno demokratske partije, Demokratska omladina, Inicijativa mladih za ljudska prava, Socijaldemokratska omladina i Asocijacija mladih SDA Sandžaka upućuju poziv svim predstavnicima vlasti u Srbiji da rade na uspostavljanju politike pomirenja i stabilnosti kao glavnog političkog diskursa, umesto politike koju karakteriše rast tenzija i nacionalizma u regionu, a koju smo u velikoj meri imali prilike da vidimo u prethodnom periodu.
Omladina LSV | Petak, 30. 12. 2016. | Komentara: 0

Vlast da predoči mere za mlade u 2017. godini

Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine apeluje da Vlada Republike Srbije, a naročito Ministarstvo za sport i omladinu, jasno predoči šta i kako misli da uradi u vezi sa položajem mladih ljudi u ovoj zemlji tokom iduće godine.
Omladina LSV | Utorak, 06. 12. 2016. | Komentara: 0

Odgovorni za stradanje gardista moraju imati ime i prezime

Republika Srbija je dužna da angažuje sve svoje nadležne organe i službe i konačno saopšti, najpre roditeljima, a zatim i celokupnoj javnosti punu istinu o stradanju dvojice gardista, Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook