LSVO potpisala Sporazum o saradnji sa Forumom mladih SDP BiH

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Utorak, 23. 02. 2016. | Komentara: 0

LSVO potpisala Sporazum o saradnji sa Forumom mladih SDP BiH

NOVI SAD – Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSVO) potpisala je Sporazum o saradnji sa Forumom mladih Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (FOM SDP BIH). Takođe, potpisan je i Sporazum o saradnji između Gradskog odbora LSVO Novi Sad i Kantonalnog odbora FOM SDP BiH Sarajevo.

 
Sporazume su u Novom Sadu, u ime organizacija, potpisali predsednik FOM SDP BiH Damir Filipović i predsednica LSVO Bojana Begović, odnosno predsednik KO FOM SDP BiH Sarajevo Adnan Sobo i predsednik LSVO Novi Sad Nenad Vezmar.
 
- Ova dva sporazuma predstavljaju formalizaciju višegodišnje tradicionalno dobre saradnje naših omladinaca i omladinki. Nas povezuju zajedničke ideje i vrednosti, sličan položaj mladih u društvu koje pogađaju gotovo isti problemi, ali su se vremenom izgradila i prijateljstva, a to je ono što uvek ostaje – istakla je Begović nakon potpisivanja ova dva dokumenta, a što je upriličeno posle svečane sednice Predsedništva LSVO koja je održana u subotu u Novom Sadu.
 
Predsednik novosadske omladine LSV Nenad Vezmar je ukazao na to da je za LSVO veoma važno regionalno povezivanje, posebno mladih ljudi, kao i da LSVO sa FOM SDP BiH oduvek ima posebno kvalitetne odnose. Predstavnici FOM SDP BiH su istakli da smatraju da je u ovom momentu veoma važno naći saborce za poboljšanje položaja mladih.
 
- Forum mladih SDP BiH nastaviće sa očuvanjem postojećih i sticanjem novih prijateljstava sa političkim podmlacima u regionu radi lakše implementacije zajedničkih ciljeva, te se u tom smislu nadam da će i ovi potpisani sporazumi doprineti upravo izgradnji prijateljstva i zajedničkom ostvarivanju ciljeva – kazao je Filipović.
 
- Smatramo da prijateljstvo nema rok trajanja i zato su ovi sporazumi potpisani bez vremenskog ograničenja.Upoznavanje i druženje sa drugaricama i drugovima u političkim podmlacima leve orijentacije, posebno u našem regionu, trajna je misija FOM SDP BiH i KO FOM SDP BiH Sarajevo – objasnio je Sobo.
 
Ovim sporazumima, saradnja se fokusira na učvršćivanje međusobne saradnje, međusobnu podršku za vreme održavanja predizborne kampanje u vidu radnih poseta i učešća u kampanji, saradnju u oblasti političke edukacije mladih političara i političarki, kao i zajedničko delovanju na očuvanju antifašističkih vrednosti. Pored svečane sednice i protokolarnog dela, omladinke i omladinci iz BIH su zahvaljujući gostoprimstvu novosadskog omladinskog odbora, uživali u obilasku Novog Sada i dobrom druženju.
 
 
(BILSV, 23.02.2016)



Omladina LSV | Četvrtak, 14. 04. 2016. | Komentara: 0

Begović: Mladi nezaposleni i marginalizovani

NOVI SAD - Predsednica Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojana Begović izjavila je za Tanjug da su mladi danas potpuno marginalizovani i nisu uključeni u procese odlučivanja. Ona je kao najveći problem mladih navela nezaposlenost.
Omladina LSV | Petak, 25. 03. 2016. | Komentara: 0

Nećemo da nam prijatelji odlaze iz zemlje!

NOVI SAD, 25. mart - Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine danas je mladima, predstavnicima civilnog sektora i studentskih organizacija predstavila svoj program koji obuhvata predloge za rešavanje najvećih problema sa kojima se mladi danas suočavaju.
Omladina LSV | Ponedeljak, 01. 02. 2016. | Komentara: 0

Novi Sad je nama glavni grad!

NOVI SAD, 1. februar - Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad obeležio je danas Dan grada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook