LSVO potpisala Sporazum o saradnji sa Forumom mladih SDP BiH

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Utorak, 23. 02. 2016. | Komentara: 0

LSVO potpisala Sporazum o saradnji sa Forumom mladih SDP BiH

NOVI SAD – Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSVO) potpisala je Sporazum o saradnji sa Forumom mladih Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (FOM SDP BIH). Takođe, potpisan je i Sporazum o saradnji između Gradskog odbora LSVO Novi Sad i Kantonalnog odbora FOM SDP BiH Sarajevo.

 
Sporazume su u Novom Sadu, u ime organizacija, potpisali predsednik FOM SDP BiH Damir Filipović i predsednica LSVO Bojana Begović, odnosno predsednik KO FOM SDP BiH Sarajevo Adnan Sobo i predsednik LSVO Novi Sad Nenad Vezmar.
 
- Ova dva sporazuma predstavljaju formalizaciju višegodišnje tradicionalno dobre saradnje naših omladinaca i omladinki. Nas povezuju zajedničke ideje i vrednosti, sličan položaj mladih u društvu koje pogađaju gotovo isti problemi, ali su se vremenom izgradila i prijateljstva, a to je ono što uvek ostaje – istakla je Begović nakon potpisivanja ova dva dokumenta, a što je upriličeno posle svečane sednice Predsedništva LSVO koja je održana u subotu u Novom Sadu.
 
Predsednik novosadske omladine LSV Nenad Vezmar je ukazao na to da je za LSVO veoma važno regionalno povezivanje, posebno mladih ljudi, kao i da LSVO sa FOM SDP BiH oduvek ima posebno kvalitetne odnose. Predstavnici FOM SDP BiH su istakli da smatraju da je u ovom momentu veoma važno naći saborce za poboljšanje položaja mladih.
 
- Forum mladih SDP BiH nastaviće sa očuvanjem postojećih i sticanjem novih prijateljstava sa političkim podmlacima u regionu radi lakše implementacije zajedničkih ciljeva, te se u tom smislu nadam da će i ovi potpisani sporazumi doprineti upravo izgradnji prijateljstva i zajedničkom ostvarivanju ciljeva – kazao je Filipović.
 
- Smatramo da prijateljstvo nema rok trajanja i zato su ovi sporazumi potpisani bez vremenskog ograničenja.Upoznavanje i druženje sa drugaricama i drugovima u političkim podmlacima leve orijentacije, posebno u našem regionu, trajna je misija FOM SDP BiH i KO FOM SDP BiH Sarajevo – objasnio je Sobo.
 
Ovim sporazumima, saradnja se fokusira na učvršćivanje međusobne saradnje, međusobnu podršku za vreme održavanja predizborne kampanje u vidu radnih poseta i učešća u kampanji, saradnju u oblasti političke edukacije mladih političara i političarki, kao i zajedničko delovanju na očuvanju antifašističkih vrednosti. Pored svečane sednice i protokolarnog dela, omladinke i omladinci iz BIH su zahvaljujući gostoprimstvu novosadskog omladinskog odbora, uživali u obilasku Novog Sada i dobrom druženju.
 
 
(BILSV, 23.02.2016)



Omladina LSV | Ponedeljak, 05. 10. 2015. | Komentara: 0

Vojvodine će biti koliko bude i borbe za nju

NOVI SAD - Povodom 27. godišnjice od "Jogurt revolucije", Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad obišla je danas ugašene i propale fabrike u Novom Sadu. 
Omladina LSV | Utorak, 11. 08. 2015. | Komentara: 0

Mladi beže zbog sistemskih problema

ZRENJANIN – Mladi u Srbiji već 25 godina nemaju mnogo razloga za radost, a od kada su na vlasti isti oni koji su 90-ih izazvali egzodus preko 200.000 visokoobrazovanih mladih stanovnika Srbije, situacija je još gora, dok je bekstvo najpametnijih i najobrazovanijih iz napredne Srbije veće nego tada, istakao je danas predsednik  Omladine Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Nenad Bogdanov.
Omladina LSV | Ponedeljak, 13. 07. 2015. | Komentara: 0

U znak večnog sećanja i zahvalnosti Svetozaru Tozi Markoviću, narodnom heroju NOB-a

NOVI SAD - Delegacija Gradskog odbora Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad položila je danas venac na spomenik narodnom heroju Svetozaru Tozi Markoviću povodom 13. jula, dana kada je rođen narodni heroj.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook