LSVO protiv svih oblika cenzure

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Utorak, 03. 06. 2014. | Komentara: 0

LSVO protiv svih oblika cenzure

NOVI SAD - Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSVO) je zabrinuta zbog učestalih slučajeva povlačenja tekstova, blogova i snimaka sa interneta, kao i prekidanja rada nekih internet stranica čega smo bili svedoci u prethodnim nedeljama.


LSV
 
- Ne želimo da ulazimo u to da li je reč o cenzuri ili autocenzuri, niti da licitiramo time ko je, zašto i kako do toga doveo. Činjenica je da je povlačenja tekstova i prekidanja rada pojedinih sajtova bilo. Činjenica je  i da tako nešto ne priliči demokratskoj zemlji na putu ka Evropskoj uniji. Ne želimo da pristanemo na stvaranje takve atmosfere u Srbiji u kojoj postoji i pomisao da ne smemo reći ili napisati ono što mislimo – navodi se u saopštenju LSVO.
 
Omladina Lige ističe da su sloboda mišljenja i izražavanja slobode zagarantovane Ustavom Republike Srbije i svako ko misli da može da ih ograniči, treba da shvati da se, pored toga što radi protivno ustavnim načelima, bavi nemogućim poslom.
 
- Takođe, izuzetno je važno da se jasno utvrdi da li je doktorat ministra policije plagijat, ili ne. Javnost ima pravo da to zna – zaključuje LSVO.

(BILSV, 03.06.2014)




Omladina LSV | Sreda, 22. 10. 2014. | Komentara: 0

Pastor da se izvini svim građanima koje je uvredio!

NOVI SAD - Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine pozvala je danas Ištvana Pastora da se izvini zbog izjave kojom je grubo uvredio građane koji su se doselili u Vojvodinu tokom devedesetih godina prošlog veka, ocenivši da su doneli drugačiji temperament i kulturu, te da se nisu dobro uklopili u ovdašnje društvo.
Omladina LSV | Ponedeljak, 13. 10. 2014. | Komentara: 0

Osuda incidenta na Filozofskom fakultetu

NOVI SAD - Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine najoštrije je danas osudila incident koji se tokom vikenda dogodio na Filozofskom fakultetu u Beogradu.
Omladina LSV | Ponedeljak, 06. 10. 2014. | Komentara: 0

Otkud Demokratska stranka na protestu sa Dverima?

NOVI SAD - Šokirani smo vešću da Demokratska stranka sa pripadnicima Dveri organizuje i podržava proteste na kojima se promoviše netrpeljivost, saopoštila je danas Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook