LSVO punopravna članica ECOSY asocijacije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2013. | Komentara: 0

LSVO punopravna članica ECOSY asocijacije

NOVI SAD, 11. mart - Na Kongresu Evropske asocijacije socijaldemokratske omladine održanom u subotu u Švedskoj, Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine dobila je status punopravne članice.

LSV

ECOSY (European Community Organization of Socialist Youth) je krovna organizacija socijaldemokratskih podmladaka Evrope, a broji 63 organizacije iz 47 zemalja koje zastupaju socijaldemokratske vrednosti u institucijama Evropske unije.
ECOSY je takođe podmladak Partije evropskih socijalista, kao i Grupe Progresivnog saveza socijalista i demokrata u Evropskom parlamentu.
Dobijanje statusa punopravne članice ove asocijacije jasna je podrška naporima Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine u širenju socijaldemokratskih ideja u regionu, a predstavlja značajnu mogućnost za dalje delovanje naše organizacije na evropskom nivou.
Punopravno članstvo u ovoj asocijaciji prvenstveno imaju omladine političkih organizacija iz zemalja Evropske unije i zemalja kandidata, tako da je ova odluka za podmladak iz Srbije presedan, što jasno govori o uspešnim međunarodnim aktivnostima Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine, kao i o njenoj prepoznatljivosti van granica Srbije.

Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine






ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook