LSVO Zrenjanin odala počast žrtvama Holokausta

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Ponedeljak, 28. 01. 2013. | Komentara: 0

LSVO Zrenjanin odala počast žrtvama Holokausta

ZRENJANIN – Gradska organizacija Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin obeležila je 27. januar - Međunarodni dan sećanja na žrtve holokausta polaganjem venca na mestu nekadašnje sinagoge u Zrenjaninu.

LSV

- Liga već tradicionalno učestvuje u obeležavanju ovog datuma u saradnji sa Jevrejskom zajednicom u Zrenjaninu. I ove godine smo tu da kažemo glasno poruku – da se nikad ne ponovi, da se nikad ne zaborave žrtve i nikad više ne dozvoli mržnja na osnovu rasne, verske, nacionalne ili bilo koje druge pripadnosti – istakao je potpredsednik LSVO Zrenjanin Goran Vrbaški, dodajući da je u današnje vreme posebno važno biti istrajan u insistiranju na poštovanju ljudskih prava i principijelnom ukazivanju na nepoštovanje istih.

Holokaust označava 12 godina nacističkog progona Jevreja u kojem je ubijeno oko šest miliona pripadnika tog naroda. Međunarodni dan sećanja na žrtve holokausta ustanovljen je 1. novembra 2005. godine rezolucijom Generalne skupštine UN na dan kada je 1945. oslobođen Aušvic-Birkenau, najozloglašeniji logor smrti u porobljenoj Evropi.


(BILSV, 28.01.2013)



Omladina LSV | Utorak, 24. 01. 2017. | Komentara: 0

Prevazići politiku sukoba zarad bolje budućnosti za mlade

Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine, mladi Liberalno demokratske partije, Demokratska omladina, Inicijativa mladih za ljudska prava, Socijaldemokratska omladina i Asocijacija mladih SDA Sandžaka upućuju poziv svim predstavnicima vlasti u Srbiji da rade na uspostavljanju politike pomirenja i stabilnosti kao glavnog političkog diskursa, umesto politike koju karakteriše rast tenzija i nacionalizma u regionu, a koju smo u velikoj meri imali prilike da vidimo u prethodnom periodu.
Omladina LSV | Petak, 30. 12. 2016. | Komentara: 0

Vlast da predoči mere za mlade u 2017. godini

Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine apeluje da Vlada Republike Srbije, a naročito Ministarstvo za sport i omladinu, jasno predoči šta i kako misli da uradi u vezi sa položajem mladih ljudi u ovoj zemlji tokom iduće godine.
Omladina LSV | Utorak, 06. 12. 2016. | Komentara: 0

Odgovorni za stradanje gardista moraju imati ime i prezime

Republika Srbija je dužna da angažuje sve svoje nadležne organe i službe i konačno saopšti, najpre roditeljima, a zatim i celokupnoj javnosti punu istinu o stradanju dvojice gardista, Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook