Ministar Obradović da podnese ostavku!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Sreda, 26. 06. 2013. | Komentara: 0

Ministar Obradović da podnese ostavku!

NOVI SAD - Krajnje je vreme da ministar prosvete Srbije Žarko Obradović podnese ostavku.

LSV

Ne samo zbog čitave zbrke koja je nastala oko male mature pa se sad testovi ne računaju, a mala matura važi ili se ona ne poništava, ali se rezultati ne vrednuju.

I, ne samo zbog stresa koji je to proizvelo kod dece i roditelja.

Ostavku treba da podnese zbog sve one dece koja su vredno učila, a sada im se trud ne isplati, ili su suočeni sa najrazličitijim nepravdama oko upisa.

Ostavku treba da podnese i zbog toga što su preliminarni rezultati iz srpskog jezika gori od prošlogodišnjih i što su neki đaci uopšte imali potrebu da kupuju rešenja za test iz matematike.

Nakon svega toga, ministar ima potrebu jedino da kaže: „Naše odgovornosti nema“.

Ministar Obradović koji danas ukazuje da su indicije o krađi testova postojale i ranijih godina i pita zašto krivci nisu pronađeni, kao da previđa da je i pre ovog mandata na čelu ministarstva prosvete u vladi Mirka Cvetkovića bio ministar u istom resoru pune četiri godine.

On ima moralnu odgovornost što se država i njegovo ministarstvo bruka pred sobom, pred svetom i pred tom decom.

Njegova ostavka ili smena, bila bi poruka svima, a pre svega malim maturantima i mladim ljudima uopšte, koji  još uče o tome šta je odgovornost. I, da li ta odgovornost uopšte postoji u Srbiji kada je reč o visokim političkim i državnim funkcionerima.

Omladina
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Omladina LSV | Sreda, 07. 12. 2011. | Komentara: 0

Promocija ideala i vrednosti

Član Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine iz Zrenjanina Mišo Živanov učestvovao je u seminaru “Promising Politicians” koji je koncipiran kao serija od tri odvojene celine predavanja i treninga od po četiri dana u toku 2011. godine.
Omladina LSV | Ponedeljak, 28. 11. 2011. | Komentara: 0

Mladi moraju učestvovati u donošenju odluka

ZRENJANIN - Današnjom akcijom pod nazivom „Budi deo naše kuće" članice i članovi Omladine GrO LSV Zrenjanin ukazali su na položaj mladih u Srbiji, kao i na to da rešavanje problema mladih nije moguće bez njihovog učešća u procesu donošenja odluka koje ih se tiču.
Omladina LSV | Sreda, 16. 11. 2011. | Komentara: 0

LSVO obeležio Dan tolerancije u Kikindi

KIKINDA - Povodom 16. novembra, Međunarodnog dana tolerancije, Gradski odbor Omladine LSV Kikinda organizovao je  danas uličnu akciju sa ciljem podizanja svesti javnosti, naročito mladih, o postojanju diskriminacije na svim nivoima, ali i njihovoj ličnoj ulozi u borbi protiv mržnje i predrasuda.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook