Ministre, izađite u susret studentima!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Ponedeljak, 16. 09. 2013. | Komentara: 0

Ministre, izađite u susret studentima!

NOVI SAD, 16. septembar - Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine poziva ministra prosvete Tomislava Jovanovića da izađe u susret studentima i omogući upis u budžetsku godinu sa 48 bodova, kao i da studentima tokom školske godine na raspolaganju bude šest ispitnih rokova.

LSV

Takođe, pozivamo Jovanovića da u tom smislu izmeni i Zakon o visokom obrazovanju, kako bi se studentima omogućili unapred jasni i konačni uslovi za upis nove školske godine, umesto da se kao sada neprestano menjaju.

Iako podržavamo ideju da se stimulišu bolji rezultati studenata, činjenica je da u Srbiji studenti nisu isključivo posvećeni studiranju, nego su prinuđeni i da rade kako bi olakšali svoj i težak materijalni položaj svojih roditelja.

Istovremeno, skrećemo pažnju ministru da je u Srbiji na snazi šifrarnik zanimanja iz 1992. godine, koji nije upotpunjen nizom najrazličitijih zanimanja koja se izučavaju i završavaju na fakultetima.

 

Omladina
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Omladina LSV | Nedelja, 13. 10. 2019. | Komentara: 0

Seminar mladih članova i članica Lige socijaldemokrata Vojvodine

Centar za edukaciju LSV ovog vikenda zajedno sa Omladinom Lige socijaldemokrata Vojvodine realizuje edukaciju mladih.
Omladina LSV | Subota, 20. 07. 2019. | Komentara: 0

Begović: Termin fašizam se zloupotrebljava i tendenciozno se zamagljuje relativizacijom

Sve više su prisutni nacionalistički diskurs i fašistički ispadi. Termin fašizam se zloupotrebljava i tendenciozno se zamagljuje relativizacijom. Upravo smo reagovali da ne bismo dolazili u ovakve situacije - izjavila je Bojana Begović, predsednica Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine. Ona je za Radio Slobodna Evropa komentarisala kako je slučaj iz Niša kada 21. juna na ulici nožem izboden dvadesetčetvorogodišnji student Elektronskog fakulteta, jer je nosio majicu sa antifašističkim obeležjem, bila kap koja je prelila čašu.
Omladina LSV | Četvrtak, 01. 02. 2018. | Komentara: 0

Srećan ti rođendan Novi Sade!

Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad čestita Dan grada sugrađanima, sugrađankama i svima koji vole naš Novi Sad.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook