Ministre, izađite u susret studentima!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Ponedeljak, 16. 09. 2013. | Komentara: 0

Ministre, izađite u susret studentima!

NOVI SAD, 16. septembar - Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine poziva ministra prosvete Tomislava Jovanovića da izađe u susret studentima i omogući upis u budžetsku godinu sa 48 bodova, kao i da studentima tokom školske godine na raspolaganju bude šest ispitnih rokova.

LSV

Takođe, pozivamo Jovanovića da u tom smislu izmeni i Zakon o visokom obrazovanju, kako bi se studentima omogućili unapred jasni i konačni uslovi za upis nove školske godine, umesto da se kao sada neprestano menjaju.

Iako podržavamo ideju da se stimulišu bolji rezultati studenata, činjenica je da u Srbiji studenti nisu isključivo posvećeni studiranju, nego su prinuđeni i da rade kako bi olakšali svoj i težak materijalni položaj svojih roditelja.

Istovremeno, skrećemo pažnju ministru da je u Srbiji na snazi šifrarnik zanimanja iz 1992. godine, koji nije upotpunjen nizom najrazličitijih zanimanja koja se izučavaju i završavaju na fakultetima.

 

Omladina
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Omladina LSV | Utorak, 22. 07. 2014. | Komentara: 0

Hitno sanirati ruinirane objekte

NOVI SAD, 22. jul - Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad pre samo nekoliko dana upozorio je da postoji veliki broj objekata u Novom Sadu koji su u ruiniranom stanju zbog čega preti opasnost usled njihovog urušavanja.
Omladina LSV | Subota, 19. 07. 2014. | Komentara: 0

LSVO upozorava na oronule fasade

NOVI SAD - Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Novi Sad juče je na Keju žrtava racije održao akciju pod nazivom „Pazi se fasada!“. Omladinci i omladinke su izložili fotografije dotrajalih fasada i ruiniranih zgrada u Novom Sadu i kroz razgovor sa sugrađanima upozorili na opasnost koja preti usled urušavanja istih.
Omladina LSV | Ponedeljak, 07. 07. 2014. | Komentara: 0

LSVO obeležila Dan ustanka naroda Srbije protiv fašizma

NOVI SAD - Delegacija Gradskog odbora Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad položila je danas venac, povodom 7. jula, Dana ustanka naroda Srbije protiv fašizma, na spomenik Svetozaru Markoviću koji se nalazi na Almaškom groblju u Novom Sadu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook