Ministre, izađite u susret studentima!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Ponedeljak, 16. 09. 2013. | Komentara: 0

Ministre, izađite u susret studentima!

NOVI SAD, 16. septembar - Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine poziva ministra prosvete Tomislava Jovanovića da izađe u susret studentima i omogući upis u budžetsku godinu sa 48 bodova, kao i da studentima tokom školske godine na raspolaganju bude šest ispitnih rokova.

LSV

Takođe, pozivamo Jovanovića da u tom smislu izmeni i Zakon o visokom obrazovanju, kako bi se studentima omogućili unapred jasni i konačni uslovi za upis nove školske godine, umesto da se kao sada neprestano menjaju.

Iako podržavamo ideju da se stimulišu bolji rezultati studenata, činjenica je da u Srbiji studenti nisu isključivo posvećeni studiranju, nego su prinuđeni i da rade kako bi olakšali svoj i težak materijalni položaj svojih roditelja.

Istovremeno, skrećemo pažnju ministru da je u Srbiji na snazi šifrarnik zanimanja iz 1992. godine, koji nije upotpunjen nizom najrazličitijih zanimanja koja se izučavaju i završavaju na fakultetima.

 

Omladina
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Omladina LSV | Utorak, 28. 11. 2017. | Komentara: 0

LSVO na Kongresu Mladog Foruma

Sekretar za međunarodnu saradnju Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Zimonjić boravio je na Kongresu Mladog Foruma i sastanku organizacije SD9 koji su proteklog vikenda održani u Ljubljani. 
Omladina LSV | Sreda, 06. 09. 2017. | Komentara: 0

Razumevanje i komunikacija prioriteti međunarodne saradnje

U periodu od 25. do 27. avgusta održan je letnji kamp Lollipop, u organizaciji Mladog foruma Socijaldemokratske stranke Slovenije, na kom je Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine imala svog predstavnika.
Omladina LSV | Sreda, 01. 02. 2017. | Komentara: 0

Novi Sad je nama glavni grad!

Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad čestita Dan grada sugrađanima, sugrađankama i  svima drugima koji vole naš Novi Sad.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook