Ministre, izađite u susret studentima!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Ponedeljak, 16. 09. 2013. | Komentara: 0

Ministre, izađite u susret studentima!

NOVI SAD, 16. septembar - Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine poziva ministra prosvete Tomislava Jovanovića da izađe u susret studentima i omogući upis u budžetsku godinu sa 48 bodova, kao i da studentima tokom školske godine na raspolaganju bude šest ispitnih rokova.

LSV

Takođe, pozivamo Jovanovića da u tom smislu izmeni i Zakon o visokom obrazovanju, kako bi se studentima omogućili unapred jasni i konačni uslovi za upis nove školske godine, umesto da se kao sada neprestano menjaju.

Iako podržavamo ideju da se stimulišu bolji rezultati studenata, činjenica je da u Srbiji studenti nisu isključivo posvećeni studiranju, nego su prinuđeni i da rade kako bi olakšali svoj i težak materijalni položaj svojih roditelja.

Istovremeno, skrećemo pažnju ministru da je u Srbiji na snazi šifrarnik zanimanja iz 1992. godine, koji nije upotpunjen nizom najrazličitijih zanimanja koja se izučavaju i završavaju na fakultetima.

 

Omladina
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Omladina LSV | Ponedeljak, 13. 07. 2015. | Komentara: 0

U znak večnog sećanja i zahvalnosti Svetozaru Tozi Markoviću, narodnom heroju NOB-a

NOVI SAD - Delegacija Gradskog odbora Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad položila je danas venac na spomenik narodnom heroju Svetozaru Tozi Markoviću povodom 13. jula, dana kada je rođen narodni heroj.
Omladina LSV | Utorak, 07. 07. 2015. | Komentara: 0

Bez kompromisa protiv revizije i prekrajanja istorije NOB-a

Delegacija Gradskog odbora Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad, na čelu sa predsednikom Nenadom Vezmarom, prisutvovala je danas obeležavanju godišnjice Dana ustanka naroda Srbije 7. jula. Oni su na Fruškoj gori, kod spomenika „Sloboda" odali počast svim nastradalim i pogunulim borcima i borkinjama NOB-a u Srbiji i Vojvodini.
Omladina LSV | Subota, 23. 05. 2015. | Komentara: 0

Bojana Begović na čelu LSVO

KOVAČICA – Na Izbornoj skupštini Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSVO) održanoj danas u Kovačici, izabrano je novo rukovodstvo LSVO. Za predsednicu je izabrana Bojana Begović, a za potpredsednike Vladan Keljević, Nenad Vezmar i Andrej Bačić. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook