Mladi beže zbog sistemskih problema

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Utorak, 11. 08. 2015. | Komentara: 0

Mladi beže zbog sistemskih problema


LSV

ZRENJANIN – Mladi u Srbiji već 25 godina nemaju mnogo razloga za radost, a od kada su na vlasti isti oni koji su 90-ih izazvali egzodus preko 200.000 visokoobrazovanih mladih stanovnika Srbije, situacija je još gora, dok je bekstvo najpametnijih i najobrazovanijih iz napredne Srbije veće nego tada, istakao je danas predsednik  Omladine Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Nenad Bogdanov. On je na konferenciji za novinare, povodom 12. avgusta - Međunarodnog Dana mladih, upozorio da mladi nemaju dovoljno uslova gde bi provodili svoje slobodno vreme, kao ni neku naročitu priliku za profesionalni razvoj i napredovanje. 
– Iz tog razloga i mladi iz Zrenjanina sve više odlaze u veće gradove kao što su Novi Sad i Beograd, kako bi studirali ili se zaposlili. Pored toga, mladi se u velikoj meri suočavaju i sa sistemskim problemima, poput šifarnika zanimanja, u koji nisu uvrštena sva zvanja koja se stiču nakon završetka fakulteta ili srednje škole – istakao je Bogdanov. Dodao je da nekada ni odlazak u veći grad ne pomaže, pa se mladi odlučuju za rad i odlazak u inostranstvo, zbog čega se hitno mora nešto preduzeti. 
(BILSV, 11. 08. 2015)



Omladina LSV | Utorak, 07. 07. 2015. | Komentara: 0

Bez kompromisa protiv revizije i prekrajanja istorije NOB-a

Delegacija Gradskog odbora Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad, na čelu sa predsednikom Nenadom Vezmarom, prisutvovala je danas obeležavanju godišnjice Dana ustanka naroda Srbije 7. jula. Oni su na Fruškoj gori, kod spomenika „Sloboda" odali počast svim nastradalim i pogunulim borcima i borkinjama NOB-a u Srbiji i Vojvodini.
Omladina LSV | Subota, 23. 05. 2015. | Komentara: 0

Bojana Begović na čelu LSVO

KOVAČICA – Na Izbornoj skupštini Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSVO) održanoj danas u Kovačici, izabrano je novo rukovodstvo LSVO. Za predsednicu je izabrana Bojana Begović, a za potpredsednike Vladan Keljević, Nenad Vezmar i Andrej Bačić. 
Omladina LSV | Četvrtak, 16. 04. 2015. | Komentara: 0

Nenad Bogdanov predsednik LSVO Zrenjanin

ZRENJANIN - Na redovnoj godišnjoj Izbornoj skupštini Omladine Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin izabrano je novo rukovodstvo - predsednik i potpredsednik.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook