Nenad Mišković novi predsednik Omladine LSV Zrenjanin

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Sreda, 07. 11. 2012. | Komentara: 0

Nenad Mišković novi predsednik Omladine LSV Zrenjanin

ZRENJANIN - Nenad Mišković izabran je za predsednika omladine Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSVO) Zrenjanin. Za njega je, na juče održanim izborima, glasalo dve trećine izašlih omladinaca, čime je ubedljivo pobedio tri protivkandidata.

LSVO

Mišković je istakao da je zadovoljan što veliki broj kandidata za predsednika i glasača pokazuje da postoji velika želja omladinki i omladinaca za radom. Ukratko je predstavio budući plan rada zrenjaninske Omladine i naglasio da želi da sarađuje sa svim zrenjaninskim omladincima, ali i drugim omladinskim odborima i Forumom žena LSV.
- Pred nama je velika odgovornost zbog trenutne situacije u kojoj se naše društvo nalazi, gde se urušavaju osnovne vrednosti demokratskog i multikulturalnog društva. Biće potrebno da radimo timski i mnogo bolje i snažnije. Ukazana nam je podrška i treba da pokažemo da je to bio opravdan potez – zaključio je Nenad Mišković.
Predsednik GrO LSV Zrenjanin Dejan Čapo obećao je podršku budućem predsedniku zrenjaninskih omladinaca, a onima koji su izgubili izbore poručio da će imati svoje mesto u timu, jer je timski rad način na koji Liga funkcioniše.
- Omladina je u Zrenjaninu, kao i u celoj stranci, uvek imala podršku i prostor da radi. Na nju se u Ligi uvek ozbiljno računalo i nameravamo da nastavimo taj trend. Svi mi, koji smo sada na rukovodećim stranačkim mestima, smo potekli iz Omladine – istakao je Čapo. On se zahvalio dosadašnjoj predsednici LSVO Zrenjanin na dobrom i predanom radu.
Potpredsednik LSV Aleksandar Marton, koji je takođe prisustvovao ovim izborima, pozvao je omladinke i omladince da neguju kritičku misao i kulturu dijaloga i ohrabrio ih da izlaze sa novim idejama i predlozima, jer je potrebna energija koju mladi ljudi unose u organizaciju.
Jedan od osnivača ligaške Omladine Vladimir Milošev je istakao da je Omladina uvek bila okosnica LSV, da je to tako već skoro 18 godina i poručio im  da iskoriste to što su u političkoj partiji koja već 22 godine neguje istu politiku i u kojoj se napreduje na osnovu rada.
 
(BILSV, 07.11.2012)



Omladina LSV | Nedelja, 13. 10. 2019. | Komentara: 0

Seminar mladih članova i članica Lige socijaldemokrata Vojvodine

Centar za edukaciju LSV ovog vikenda zajedno sa Omladinom Lige socijaldemokrata Vojvodine realizuje edukaciju mladih.
Omladina LSV | Subota, 20. 07. 2019. | Komentara: 0

Begović: Termin fašizam se zloupotrebljava i tendenciozno se zamagljuje relativizacijom

Sve više su prisutni nacionalistički diskurs i fašistički ispadi. Termin fašizam se zloupotrebljava i tendenciozno se zamagljuje relativizacijom. Upravo smo reagovali da ne bismo dolazili u ovakve situacije - izjavila je Bojana Begović, predsednica Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine. Ona je za Radio Slobodna Evropa komentarisala kako je slučaj iz Niša kada 21. juna na ulici nožem izboden dvadesetčetvorogodišnji student Elektronskog fakulteta, jer je nosio majicu sa antifašističkim obeležjem, bila kap koja je prelila čašu.
Omladina LSV | Četvrtak, 01. 02. 2018. | Komentara: 0

Srećan ti rođendan Novi Sade!

Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad čestita Dan grada sugrađanima, sugrađankama i svima koji vole naš Novi Sad.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook