Novi Sad - grad bez mržnje, podele i predrasuda

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Sreda, 24. 04. 2013. | Komentara: 0

Novi Sad - grad bez mržnje, podele i predrasuda

NOVI SAD – Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad položio je juče venac kraj Žeželjevog mosta u znak sećanja na njegovo rušenje 1999. godine. Ovim činom omladina novosadskih ligaša je želela da skrene pažnju da su u ratu svi žrtve, bez obzira na to na kojoj su strani.

LSV

- GrO LSVO Novi Sad se seća ovog, a i ostalih nemilih događaja 1999. godine i time želi da ukaže građanima da koliko god različiti bili, pozivanjem na rat svaka strana strada. Svaka agresija je zločin, a u takvim teškim momentima rušenje mostova je simbolika stanja koje nastaje posle. Novi Sad je uspeo da izgradi nove mostove među ljudima i zalagaćemo se da nastavi tim putem, da Novi Sad ne bude grad podela, mržnje i predrasuda - rekla je predsednica novosadske Omladine Kristina Vuljaj.

Ona je dodala da se LSVO zalaže za pacifističke ideje i protivi se svakom kršenju ljudskih prava zarad navodne zaštite istih.

Žeželjev most dobio je ime po projektantu i akademiku Branku Žeželju. Svojevremeno, kad je izgrađen, bio je prvi u Evropi, a drugi u svetu, u svojoj klasi.

(BILSV, 24.04.2013)



Omladina LSV | Utorak, 22. 07. 2014. | Komentara: 0

Hitno sanirati ruinirane objekte

NOVI SAD, 22. jul - Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad pre samo nekoliko dana upozorio je da postoji veliki broj objekata u Novom Sadu koji su u ruiniranom stanju zbog čega preti opasnost usled njihovog urušavanja.
Omladina LSV | Subota, 19. 07. 2014. | Komentara: 0

LSVO upozorava na oronule fasade

NOVI SAD - Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Novi Sad juče je na Keju žrtava racije održao akciju pod nazivom „Pazi se fasada!“. Omladinci i omladinke su izložili fotografije dotrajalih fasada i ruiniranih zgrada u Novom Sadu i kroz razgovor sa sugrađanima upozorili na opasnost koja preti usled urušavanja istih.
Omladina LSV | Ponedeljak, 07. 07. 2014. | Komentara: 0

LSVO obeležila Dan ustanka naroda Srbije protiv fašizma

NOVI SAD - Delegacija Gradskog odbora Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad položila je danas venac, povodom 7. jula, Dana ustanka naroda Srbije protiv fašizma, na spomenik Svetozaru Markoviću koji se nalazi na Almaškom groblju u Novom Sadu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook