Novi Sad je nama glavni grad!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Sreda, 01. 02. 2017. | Komentara: 0

Novi Sad je nama glavni grad!

Novi Sad, 01. februar 2017 - Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad čestita Dan grada sugrađanima, sugrađankama i  svima drugima koji vole naš Novi Sad.

LSVO

Na današnji dan Novi Sad je 1748. godine  proglašen slobodnim carskim gradom. Tada je carica Marija Terezija potpisala "Povelju slobodnog carskog grada", kojom je Novi Sad je tom poveljom stekao autonomiju visokog stepena u okviru tadašnje Habsburške monarhije.

Svoj praznik Novi Sad ovoga puta dočekuje drugačije. 

Kao grad kojem je ukazana velika čast time što je postao Omladinska prestonica Evrope za 2019. godinu i Evropska prestonica kulture za 2021. godinu. 

Ponosni smo što je tako! 
Srećan ti rođendan Novi Sade!

Novi Sad je nama GLAVNI GRAD !

Gradski odbor
Omladine 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Novi Sad



Omladina LSV | Nedelja, 30. 11. 2014. | Komentara: 0

Kikindskim školama neophodan poljoprivredni smer

KIKINDA – Gradski odbor omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Kikinda pokrenuo je inicijativu za uvođenje poljoprivrednog smera u neku od srednjih škola u Kikindi. 
Omladina LSV | Četvrtak, 23. 10. 2014. | Komentara: 0

Omladina LSV obeležila 23. oktobar, Dan oslobođenja Novog Sada

NOVI SAD - Delegacija Gradskog odbora Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad (GrO LSVO NS) danas je, povodom sedamdesetogodišnjice oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu, položila venac na Spomen groblju u Novom Sadu i minutom ćutanja održala pomen žrtvama i palim borcima.
Omladina LSV | Sreda, 22. 10. 2014. | Komentara: 0

Pastor da se izvini svim građanima koje je uvredio!

NOVI SAD - Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine pozvala je danas Ištvana Pastora da se izvini zbog izjave kojom je grubo uvredio građane koji su se doselili u Vojvodinu tokom devedesetih godina prošlog veka, ocenivši da su doneli drugačiji temperament i kulturu, te da se nisu dobro uklopili u ovdašnje društvo.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook