Obeležen Dan grada Novog Sada

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Četvrtak, 02. 02. 2012. | Komentara: 0

Obeležen Dan grada Novog Sada

NOVI SAD – Gradski odbor Omladine LSV Novi Sad Novi Sad obeležio je 1. februar, Dan grada, akcijom u centru tokom koje su sugrađankama i sugrađanima deljeni leci i kalendari sa motivima grada.

Omladina LSV

Omladinke i omladinci okupili su se kako bi Novosađanke i Novosađane podsetili na značaj ovog datum, na značaj reči “sloboda” i “autonomija”, kazao je tom prilikom predsednik GrO LSVO Novi Sad Dejan Bibić.

– LSV se zalaže za regionalizaciju, što znači imati različite regione koji imaju različite potencijale. Kad se regionu da mehanizam da se sam razvija, to podrazumeva određeni stepen vlasti, imovinu i sredstva. Onda svaki region može da razvija potencijale koje ima. I tako svaki grad može da se razvija, a to je ono na šta ovaj Dan treba da podseti građane - sloboda donosi razvoj i mogućnost da se napreduje – rekao je Bibić. Podsetio je da je Vojvodina do 1990. godine imala punu autonomiju, svoj Ustav, zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast, izvorne prihode i imovinu. Ukidanjem tog Ustava i donošenjem novog, potpuno je ukinuta autonomija Vojvodine. Podršku jučerašnjoj akciji pružili su članice i članovi Omladine iz drugih opštinskih i gradskih odbora, a uveče je organizovano i druženje u prostorijama GrO LSVO Novi Sad.

(BILSV, 02. 02. 2012.)



Omladina LSV | Nedelja, 13. 10. 2019. | Komentara: 0

Seminar mladih članova i članica Lige socijaldemokrata Vojvodine

Centar za edukaciju LSV ovog vikenda zajedno sa Omladinom Lige socijaldemokrata Vojvodine realizuje edukaciju mladih.
Omladina LSV | Subota, 20. 07. 2019. | Komentara: 0

Begović: Termin fašizam se zloupotrebljava i tendenciozno se zamagljuje relativizacijom

Sve više su prisutni nacionalistički diskurs i fašistički ispadi. Termin fašizam se zloupotrebljava i tendenciozno se zamagljuje relativizacijom. Upravo smo reagovali da ne bismo dolazili u ovakve situacije - izjavila je Bojana Begović, predsednica Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine. Ona je za Radio Slobodna Evropa komentarisala kako je slučaj iz Niša kada 21. juna na ulici nožem izboden dvadesetčetvorogodišnji student Elektronskog fakulteta, jer je nosio majicu sa antifašističkim obeležjem, bila kap koja je prelila čašu.
Omladina LSV | Četvrtak, 01. 02. 2018. | Komentara: 0

Srećan ti rođendan Novi Sade!

Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad čestita Dan grada sugrađanima, sugrađankama i svima koji vole naš Novi Sad.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook