Omladina LSV obeležila 23. oktobar, Dan oslobođenja Novog Sada

 
 
Izbori u LSV
Omladina LSV | Četvrtak, 23. 10. 2014. | Komentara: 0

Omladina LSV obeležila 23. oktobar, Dan oslobođenja Novog Sada

NOVI SAD - Delegacija Gradskog odbora Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad (GrO LSVO NS) danas je, povodom sedamdesetogodišnjice oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu, položila venac na Spomen groblju u Novom Sadu i minutom ćutanja održala pomen žrtvama i palim borcima.

LSV

- Danas je prilika da odamo poštu svim antifašistima koji su učestvovali u borbama za oslobođenje Novog Sada i izvojevali slobodu za buduće generacije. Nikada ne smemo da zaboravimo heroje koji su dali živote boreći se protiv zločinačke fašističke ideologije – ističe se u saopštenju GrO LSVO Novi Sad.

Oni navode da, iako pobeđen u Drugom svetskom ratu, fašizam u izmenjenim oblicima, ali jednako mračnom idejom i danas postoji i zato borba protiv fašizma i dalje traje.

- Istoveremeno sa obeležavanjem 70 godina oslobođenja od fašizma na ulicama Vojvodine dešavaju se incidenti koji su povezani sa etnički motivisanom mržnjom. Ovakva divljanja ekstremističkih i profašističkih grupa su nedopustiva i moraju biti najstrože sankcionisana. Naša obaveza je da sačuvamo i negujemo toleranciju i solidarnost u multietničkoj sredini kakva je Vojvodina i da ne dozvolimo da zavladaju mržnja i nasilje – zaključuje se u saopštenju Gradskog odbora LSVO Novi Sad.


(BILSV, 23.10.2014)Omladina LSV | Četvrtak, 01. 02. 2018. | Komentara: 0

Srećan ti rođendan Novi Sade!

Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad čestita Dan grada sugrađanima, sugrađankama i svima koji vole naš Novi Sad.
Omladina LSV | Utorak, 28. 11. 2017. | Komentara: 0

LSVO na Kongresu Mladog Foruma

Sekretar za međunarodnu saradnju Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Zimonjić boravio je na Kongresu Mladog Foruma i sastanku organizacije SD9 koji su proteklog vikenda održani u Ljubljani. 
Omladina LSV | Sreda, 06. 09. 2017. | Komentara: 0

Razumevanje i komunikacija prioriteti međunarodne saradnje

U periodu od 25. do 27. avgusta održan je letnji kamp Lollipop, u organizaciji Mladog foruma Socijaldemokratske stranke Slovenije, na kom je Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine imala svog predstavnika.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook