Omladina LSV Sombor obeležila Dan pobede nad fašizmom

 
 
Izbori u LSV
Omladina LSV | Četvrtak, 09. 05. 2013. | Komentara: 0

Omladina LSV Sombor obeležila Dan pobede nad fašizmom

SOMBOR - Povodom 9. maja, Dana pobede nad fašizmom, delegacija Omladine Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Sombor položila je vence na spomen obeležja palim borcima na Partizanskom groblju u Somboru, odajući počast žrtvama fašizma i ističući jasno opredeljenje za očuvanje tekovina antifašističke borbe.

LSV- Shvatajući antifašizam ne kao političko ili ideološko uverenje, nego kao duboko ljudsko opredeljenje za mir i slobodu, LSV će se i dalje beskompromisno boriti protiv svakog oblika nacionalizma, mržnje i rasizma. Vodeći se ovom humanističkom idejom i dalje će zagovarati otpor nepravdi i zlu, koje i danas, nakon gotovo 70 godina od pobede nad fašizmom, živi u raznim desničarskim i nacionalističkim pokretima i organizacijama – saopštila je somborska Omladina LSV.

Kako se ističe u saopštenju, Dan pobede obeležava se i kao Dan Evrope i podseća da je savremena Evropa zasnovana na osnovnim principima antifašizma – principima mira, razumevanja, tolerancije i saradnje.

- To su principi kojima se rukovodi LSV, pokazujući i na taj načina da Vojvodina ostaje na evropskom putu i deli vrednosti savremene Evrope – zaključuje u saopštenju Omladine GrO LSV Sombor.

(BILSV, 09.05.2013)Omladina LSV | Četvrtak, 01. 02. 2018. | Komentara: 0

Srećan ti rođendan Novi Sade!

Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad čestita Dan grada sugrađanima, sugrađankama i svima koji vole naš Novi Sad.
Omladina LSV | Utorak, 28. 11. 2017. | Komentara: 0

LSVO na Kongresu Mladog Foruma

Sekretar za međunarodnu saradnju Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Zimonjić boravio je na Kongresu Mladog Foruma i sastanku organizacije SD9 koji su proteklog vikenda održani u Ljubljani. 
Omladina LSV | Sreda, 06. 09. 2017. | Komentara: 0

Razumevanje i komunikacija prioriteti međunarodne saradnje

U periodu od 25. do 27. avgusta održan je letnji kamp Lollipop, u organizaciji Mladog foruma Socijaldemokratske stranke Slovenije, na kom je Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine imala svog predstavnika.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook