Omladina LSV Sombor obeležila Dan pobede nad fašizmom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Četvrtak, 09. 05. 2013. | Komentara: 0

Omladina LSV Sombor obeležila Dan pobede nad fašizmom

SOMBOR - Povodom 9. maja, Dana pobede nad fašizmom, delegacija Omladine Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Sombor položila je vence na spomen obeležja palim borcima na Partizanskom groblju u Somboru, odajući počast žrtvama fašizma i ističući jasno opredeljenje za očuvanje tekovina antifašističke borbe.

LSV- Shvatajući antifašizam ne kao političko ili ideološko uverenje, nego kao duboko ljudsko opredeljenje za mir i slobodu, LSV će se i dalje beskompromisno boriti protiv svakog oblika nacionalizma, mržnje i rasizma. Vodeći se ovom humanističkom idejom i dalje će zagovarati otpor nepravdi i zlu, koje i danas, nakon gotovo 70 godina od pobede nad fašizmom, živi u raznim desničarskim i nacionalističkim pokretima i organizacijama – saopštila je somborska Omladina LSV.

Kako se ističe u saopštenju, Dan pobede obeležava se i kao Dan Evrope i podseća da je savremena Evropa zasnovana na osnovnim principima antifašizma – principima mira, razumevanja, tolerancije i saradnje.

- To su principi kojima se rukovodi LSV, pokazujući i na taj načina da Vojvodina ostaje na evropskom putu i deli vrednosti savremene Evrope – zaključuje u saopštenju Omladine GrO LSV Sombor.

(BILSV, 09.05.2013)



Omladina LSV | Sreda, 22. 10. 2014. | Komentara: 0

Pastor da se izvini svim građanima koje je uvredio!

NOVI SAD - Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine pozvala je danas Ištvana Pastora da se izvini zbog izjave kojom je grubo uvredio građane koji su se doselili u Vojvodinu tokom devedesetih godina prošlog veka, ocenivši da su doneli drugačiji temperament i kulturu, te da se nisu dobro uklopili u ovdašnje društvo.
Omladina LSV | Ponedeljak, 13. 10. 2014. | Komentara: 0

Osuda incidenta na Filozofskom fakultetu

NOVI SAD - Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine najoštrije je danas osudila incident koji se tokom vikenda dogodio na Filozofskom fakultetu u Beogradu.
Omladina LSV | Ponedeljak, 06. 10. 2014. | Komentara: 0

Otkud Demokratska stranka na protestu sa Dverima?

NOVI SAD - Šokirani smo vešću da Demokratska stranka sa pripadnicima Dveri organizuje i podržava proteste na kojima se promoviše netrpeljivost, saopoštila je danas Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook