Pastor da se izvini svim građanima koje je uvredio!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Sreda, 22. 10. 2014. | Komentara: 0

Pastor da se izvini svim građanima koje je uvredio!

NOVI SAD - Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine pozvala je danas Ištvana Pastora da se izvini zbog izjave kojom je grubo uvredio građane koji su se doselili u Vojvodinu tokom devedesetih godina prošlog veka, ocenivši da su doneli drugačiji temperament i kulturu, te da se nisu dobro uklopili u ovdašnje društvo.

LSV

Omladina LSV istakla je u saopštenju da smatra da Pastor na ovaj način vređa građane i građanke Vojvodine i da ova izjava ima elemente teške diskriminacije, odnosno rasizma u sebi.
 
- Najmanje što bi predsednik Skupštine AP Vojvodine, trebalo da zna jeste da je Vojvodina dom svih njenih građana koji imaju jednaka prava i obaveze, te da je bilo kakva podela, izuzev podele na dobre i loše ljude, nedopustiva. Predsednik Skupštine AP Vojvodine bi morao biti odgovoran prema građanima koje zastupa i svojim primerom pokazati vrednosti tolerancije i suživota, a ne podele i diskriminacije. A ova izjava ne samo da ne doprinosi smirivanju situacije nakon serije napada na objekte čiji su vlasnici pripadnici albanske nacionalne zajednice, već može proizvesti nove probleme i podele – navedeno je u saopštenju LSVO.

Omladina Lige podseća da je ovo drugi put u veoma kratkom periodu da je predsednik Skupštine AP Vojvodine nastupio kao lider desničarske stranke, a ne predsednik najvišeg predstavničkog tela građanki i građana Vojvodine.

- Podsetimo, letos je izjavio da je „pravo čudo da je mađarska zajednica opstala“ jer „niko 70 godina nije mario za Mađare u Južnim krajevima“, što ne samo da nije tačno, nego pokazuje da aktuelni predsednik pokrajinskog parlamenta i koalicioni partner u republičkoj vlasti Vojvodinu vidi kao Južni kraj – zaključuje se u saopštenju Omladine LSV.

(BILSV, 22.10.2014)



Omladina LSV | Utorak, 27. 05. 2014. | Komentara: 0

Bačić ponovo na čelu kikindske Omladine LSV

KIKINDA - Na redovnoj Izbornoj skupštini Gradskog odbora Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Kikinda sinoć je za predsednika izabran Andrej Bačić, koji je tu funkciju obavljao i u prethodnom mandatu. Za potpredsednice izabrane su Slađana Kockar i Jovana Jerinkić.
Omladina LSV | Utorak, 27. 05. 2014. | Komentara: 0

Izabrano novo rukovodstvo Omladine GrO LSV Zrenjanin

ZRENJANIN – Na redovnoj godišnjoj Izbornoj skupštini Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Gradske organizacije Zrenjanin, sinoć je izabrano novo rukovodstvo - predsednica i potpredsednici.
Omladina LSV | Nedelja, 02. 03. 2014. | Komentara: 0

Ostavite Teslu na miru!

NOVI SAD - Omladina LSV najoštrije protestuje zbog najave da se posmrtni ostaci Nikole Tesle nekakvim sporazumom ministarke energetike i SPC sele iz muzeja koji nosi njegovo ime u portu Hrama Svetog Save.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook