Podrška Zoranu Petakovu

 
 
Izbori u LSV
Omladina LSV | Ponedeljak, 14. 05. 2012. | Komentara: 0

Podrška Zoranu Petakovu

lsvoNOVI SAD - Omladina LSV ukazuje da je Srbija po Ustavu sekularna država. Zato se suprotstavljamo svakom pokušaju da se crkva uzdigne iznad države.

Slučaj novosadskog aktiviste Zorana Petakova, koji je osuđen na 100 dana zatvora jer je odbio da plati kaznu od 100.000 dinara po tužbi vladike Bačkog Irineja predstavlja zapravo pokušaj da se ućutka svaka kritička misao usmerena ka crkvi.
Bez namere da zadiremo u nezavisnost rada pravosuđa, mi kao Omladina jedne političke partije ukazujemo na nepravičnost ove odluke jer se zanemaruje sloboda govora, dok se istovremeno procesi pojedinim crkvenim velikodostojnicima odugovlače do zastarevanja.
I ne kao politička omladina, već kao građani, pružamo podršku ovom mladom čoveku jer smatramo da je ovo demokratska zemlja u kojoj svi moraju biti jednaki pred zakonom.


Omladina
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Omladina LSV | Nedelja, 13. 10. 2019. | Komentara: 0

Seminar mladih članova i članica Lige socijaldemokrata Vojvodine

Centar za edukaciju LSV ovog vikenda zajedno sa Omladinom Lige socijaldemokrata Vojvodine realizuje edukaciju mladih.
Omladina LSV | Subota, 20. 07. 2019. | Komentara: 0

Begović: Termin fašizam se zloupotrebljava i tendenciozno se zamagljuje relativizacijom

Sve više su prisutni nacionalistički diskurs i fašistički ispadi. Termin fašizam se zloupotrebljava i tendenciozno se zamagljuje relativizacijom. Upravo smo reagovali da ne bismo dolazili u ovakve situacije - izjavila je Bojana Begović, predsednica Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine. Ona je za Radio Slobodna Evropa komentarisala kako je slučaj iz Niša kada 21. juna na ulici nožem izboden dvadesetčetvorogodišnji student Elektronskog fakulteta, jer je nosio majicu sa antifašističkim obeležjem, bila kap koja je prelila čašu.
Omladina LSV | Četvrtak, 01. 02. 2018. | Komentara: 0

Srećan ti rođendan Novi Sade!

Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad čestita Dan grada sugrađanima, sugrađankama i svima koji vole naš Novi Sad.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook