Podrška Zoranu Petakovu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Ponedeljak, 14. 05. 2012. | Komentara: 0

Podrška Zoranu Petakovu

lsvoNOVI SAD - Omladina LSV ukazuje da je Srbija po Ustavu sekularna država. Zato se suprotstavljamo svakom pokušaju da se crkva uzdigne iznad države.

Slučaj novosadskog aktiviste Zorana Petakova, koji je osuđen na 100 dana zatvora jer je odbio da plati kaznu od 100.000 dinara po tužbi vladike Bačkog Irineja predstavlja zapravo pokušaj da se ućutka svaka kritička misao usmerena ka crkvi.
Bez namere da zadiremo u nezavisnost rada pravosuđa, mi kao Omladina jedne političke partije ukazujemo na nepravičnost ove odluke jer se zanemaruje sloboda govora, dok se istovremeno procesi pojedinim crkvenim velikodostojnicima odugovlače do zastarevanja.
I ne kao politička omladina, već kao građani, pružamo podršku ovom mladom čoveku jer smatramo da je ovo demokratska zemlja u kojoj svi moraju biti jednaki pred zakonom.


Omladina
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Omladina LSV | Ponedeljak, 18. 04. 2011. | Komentara: 0

Potpisan Sporazum o saradnji LSVO i SDP BiH

ZRENJANIN - Omladina Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu bila je tokom vikenda domaćin delegaciji Foruma mladih Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine iz Lukavca. Cilj posete bilo je potpisivanje Sporazuma, kojim je dogovorena saradnja dve organizacije na nivou gradova Zrenjanina i Lukavca, a sa ciljem razvoja prijateljskih veza i saradnje u oblastima kulture, sporta, turizma, ekonomije i politike.
Omladina LSV | Nedelja, 20. 03. 2011. | Komentara: 0

LSVO širom Vojvodine organizovao akciju

NOVI SAD - Članovi Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine organizovali su tokom proteklog vikenda, u više mesta širom pokrajine, akciju "Probudi se". Oni su svojim sugrađanima i sugrađankama delili promotivne materijale, a akcija je organizovana sa ciljem da motiviše mlade ljude da se aktivnije uključe u politiku i na taj način postanu aktivni u procesu donošenja odluka, koje ih se tiču.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook