Podrška Zoranu Petakovu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Ponedeljak, 14. 05. 2012. | Komentara: 0

Podrška Zoranu Petakovu

lsvoNOVI SAD - Omladina LSV ukazuje da je Srbija po Ustavu sekularna država. Zato se suprotstavljamo svakom pokušaju da se crkva uzdigne iznad države.

Slučaj novosadskog aktiviste Zorana Petakova, koji je osuđen na 100 dana zatvora jer je odbio da plati kaznu od 100.000 dinara po tužbi vladike Bačkog Irineja predstavlja zapravo pokušaj da se ućutka svaka kritička misao usmerena ka crkvi.
Bez namere da zadiremo u nezavisnost rada pravosuđa, mi kao Omladina jedne političke partije ukazujemo na nepravičnost ove odluke jer se zanemaruje sloboda govora, dok se istovremeno procesi pojedinim crkvenim velikodostojnicima odugovlače do zastarevanja.
I ne kao politička omladina, već kao građani, pružamo podršku ovom mladom čoveku jer smatramo da je ovo demokratska zemlja u kojoj svi moraju biti jednaki pred zakonom.


Omladina
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Omladina LSV | Ponedeljak, 13. 07. 2015. | Komentara: 0

U znak večnog sećanja i zahvalnosti Svetozaru Tozi Markoviću, narodnom heroju NOB-a

NOVI SAD - Delegacija Gradskog odbora Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad položila je danas venac na spomenik narodnom heroju Svetozaru Tozi Markoviću povodom 13. jula, dana kada je rođen narodni heroj.
Omladina LSV | Utorak, 07. 07. 2015. | Komentara: 0

Bez kompromisa protiv revizije i prekrajanja istorije NOB-a

Delegacija Gradskog odbora Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad, na čelu sa predsednikom Nenadom Vezmarom, prisutvovala je danas obeležavanju godišnjice Dana ustanka naroda Srbije 7. jula. Oni su na Fruškoj gori, kod spomenika „Sloboda" odali počast svim nastradalim i pogunulim borcima i borkinjama NOB-a u Srbiji i Vojvodini.
Omladina LSV | Subota, 23. 05. 2015. | Komentara: 0

Bojana Begović na čelu LSVO

KOVAČICA – Na Izbornoj skupštini Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSVO) održanoj danas u Kovačici, izabrano je novo rukovodstvo LSVO. Za predsednicu je izabrana Bojana Begović, a za potpredsednike Vladan Keljević, Nenad Vezmar i Andrej Bačić. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook