Poziv gradonačelniku da organizuje proslavu 1. februara

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Četvrtak, 24. 01. 2013. | Komentara: 0

Poziv gradonačelniku da organizuje proslavu 1. februara

NOVI SAD – Omladina Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad uputila je danas otvoreno pismo gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću u kojem ga poziva da 1. februara organizuje proslavu Dana grada.

LSVO

U pismo je predloženo da Vučević pripremi tekst Povelje slobodnog kraljevskog grada Novog Sada iz 1748. kao dokumenta koji  ima veze sa novosadskom istorijom. Kako se ističe, to bi mogao i trebao da bude prigodan poklon za goste i zvaničnike umesto primerka Dušanovog zakonika koji je nedavno delio.

- Imajući u vidu način na koji su u gradu obeleženi protekli praznici, a među kojima i 9. novembar  i doček Nove godine po julijanskom kalendaru, kao i sredstva koja su za to izdvojena, pozivamo Vas da blagovremeno  i temeljno organizujete proslavu Dana grada, 1. februara. Taj dan je zaista važan u istoriji Novog Sada i bilo bi loše da on prođe kao događaj drugog reda u odnosu na spomenute datume koji su pompezno proslavljeni – navodi se u pismo omladinaca LSV.

Dodaje se i da su u kontaktu sa građanima prikupili predloge o tome na koji način bi 1. februar mogao, osim proslave koju očekuju, biti obeležen. Po mišljenju građana, tog dana bi gradski prevoz i ulazi u muzeje i galerije, trebalo da budu besplatni, kao i  korišćenje bazena i klizališta. Novosađanke i Novosađani očekuju i da im se tog dana omoguće besplatne turističke ture po centru grada i Petrovaradinu, kako bi se podsetili istorije svog grada.

- Predlažemo i da se omoguće i besplatna mesta na predstavama u Pozorištu mladih i Novosadskom pozorištu, jer će Srpsko narodno pozorište, verujemo, biti zauzeto zbog proslave ovog jubileja. Pozivamo Vas da uvažite ove sugestije i omogućite građanima da proslave Dan svog grada onako kako to i zaslužuju – zaključuje se u pismo GrO LSVO.

(BILSV, 24.01.2013)



Omladina LSV | Nedelja, 13. 10. 2019. | Komentara: 0

Seminar mladih članova i članica Lige socijaldemokrata Vojvodine

Centar za edukaciju LSV ovog vikenda zajedno sa Omladinom Lige socijaldemokrata Vojvodine realizuje edukaciju mladih.
Omladina LSV | Subota, 20. 07. 2019. | Komentara: 0

Begović: Termin fašizam se zloupotrebljava i tendenciozno se zamagljuje relativizacijom

Sve više su prisutni nacionalistički diskurs i fašistički ispadi. Termin fašizam se zloupotrebljava i tendenciozno se zamagljuje relativizacijom. Upravo smo reagovali da ne bismo dolazili u ovakve situacije - izjavila je Bojana Begović, predsednica Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine. Ona je za Radio Slobodna Evropa komentarisala kako je slučaj iz Niša kada 21. juna na ulici nožem izboden dvadesetčetvorogodišnji student Elektronskog fakulteta, jer je nosio majicu sa antifašističkim obeležjem, bila kap koja je prelila čašu.
Omladina LSV | Četvrtak, 01. 02. 2018. | Komentara: 0

Srećan ti rođendan Novi Sade!

Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad čestita Dan grada sugrađanima, sugrađankama i svima koji vole naš Novi Sad.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook