Predstavljanje programa javne politike

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Petak, 21. 09. 2012. | Komentara: 0

Predstavljanje programa javne politike

BEOGRAD – Predstavnici Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Tijana Eter i Mišo Živanov učestvovali su programu organizacija "Transconflict" i Nacionalnog demokratskog instituta (NDI), namenjenom pisanju politika zasnovanih na činjenicama i dokazima, održano je tokom prošlog vikenda u Beogradu, u hotelu "Palas".

LSV

Predstavnici LSVO su se prethodnih meseci bavili problemom diskriminacije i nepoštovanja ljudskih prava u obrazovnom sistemu Srbije, a podaci do kojih su stigli predstavljeni su u novoj javnoj politici koja nudi rešenje za ovaj problem. Pored velikog interesovanja učesnika, prezentacija LSV izazvala je pozitivne reakcije kako organizacije, tako i žirija koji su sa oduševljenjem konstatovali da je politika koju su predstavnici Lige ponudili ubedljivo najkvalitetnije realizovana i predstavljena.
- Mislim da je pre svega velika podrška unutar stranke i međusobni odnos koji imamo prema problemu, uticao na nas i obavezao da se posvetimo rešavanju ovog problema. Nije nas pokolebala ni obimnost posla ni problemi na koje smo nailazil, a koji su u pojedinim trenucima izgledali nerešivi. Nije nam na stranu išlo ni to što Tijana i ja, za razliku od većine učesnika, živimo van Beograda i što se mahom sve institucije nalaze baš tamo – naveo je Živanov. Napomenuo je i da je ovo tek početak velikog posla koji im predstoji, a da je veliki podsticaj to što su naišli na podršku tako značajnih partnera poput Transcoflicta i NDI. Profesorica Marijana Pajvančić, kao članica žirija, istakla je važnost rešavanja ovog pitanja, dok je savetnica Generalnog sekretara UN Kori Udovički izrazila zabrinutost u posledicama nerešavanja ovog problema. Događaju su prisustvovali i predstavnici svih stranaka učesnika, uključujući i potpredsednicu izvršnog odbora LSV Maju Sedlarević, portparolku LSV i članicu stručnog saveta za omladinsku politiku Aleksandru Jerkov kao i potpredsednicu LSVO Anu Kandić. Inače, programu u trajanju od pet meseci prisustvovali su predstavnici podmladaka svih paralamentarnih stranaka u Srbiji.

(BILSV, 21. 09. 2012.)



Omladina LSV | Ponedeljak, 01. 02. 2016. | Komentara: 0

Novi Sad je nama glavni grad!

NOVI SAD, 1. februar - Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad obeležio je danas Dan grada.
Omladina LSV | Ponedeljak, 05. 10. 2015. | Komentara: 0

Vojvodine će biti koliko bude i borbe za nju

NOVI SAD - Povodom 27. godišnjice od "Jogurt revolucije", Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad obišla je danas ugašene i propale fabrike u Novom Sadu. 
Omladina LSV | Utorak, 11. 08. 2015. | Komentara: 0

Mladi beže zbog sistemskih problema

ZRENJANIN – Mladi u Srbiji već 25 godina nemaju mnogo razloga za radost, a od kada su na vlasti isti oni koji su 90-ih izazvali egzodus preko 200.000 visokoobrazovanih mladih stanovnika Srbije, situacija je još gora, dok je bekstvo najpametnijih i najobrazovanijih iz napredne Srbije veće nego tada, istakao je danas predsednik  Omladine Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Nenad Bogdanov.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook