Prekrečeni grafiti u Zrenjaninu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Subota, 09. 06. 2012. | Komentara: 0

Prekrečeni grafiti u Zrenjaninu

ZRENJANIN – Mlade Ligašice i Ligaši juče su prekrečili pogrdne grafite sa kuće jedne od sugrađanki i poručili da će se odlučno suprotstaviti ovakvim i sličnim pojavama, koje za cilj imaju pozivanje na netoleranciju.

LSV

Predsednica Gradskog odbora Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu Božana Vukadinović, istakla je da je LSV poznata po svojoj doslednosti, te da se od insistiranja na jednakosti, toleranciji i suživotu neće odustati, jer je to bogatstvo Zrenjanina.
–  Zbog toga nastavljamo sa akcijom prekrečavanja grafita koji ruže naš grad i koji svojim porukama pozivaju na mržnju, a kojima se i uništava imovina građanki i građana. Ponoviću da ćemo uvek reći glasno "NE!" ovakvim pojavama, ali i da se ligašice i ligaši ne zaustavljaju samo na rečima. Konkretnim primerima i akcijama pokazujemo da ne dozvoljavamo narušavanje mira i multikulturalne tradicije u našem gradu – istakla je ona. Vukadinovićeva je podsetila da u Zrenjaninu živi više od 20 nacija, da se govori na četiri službena jezika, te da su Zrenjaninke i Zrenjaninci ponosni na to. Ponovo je pozvala nadležne da otkriju one koji su odgovorni za ovakve natpise, da utvrde njihovu odgovornost i sankcionišu ih. Jelena Obradović, Zrenjaninka i vlasnica kuće na kojoj su bili ispisani grafiti, zahvalila se aktivistkinjama i aktivistima Omladine Lige u Zrenjaninu na akciji prekrečavanja.
– Htela bih da pozdravim inicijativu omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine, kao i da pohvalim njihov način na koji reaguju svaki put kada se desi ovako nešto, čineći sve ono što je u njihovoj moći – istakla je Jelena Obradović, apelujući na građane da ne uništavaju privatnu ili javnu imovinu i ne remete mir i suživot u Zrenjaninu.

(BILSV, 09. 06. 2012.)



Omladina LSV | Nedelja, 13. 10. 2019. | Komentara: 0

Seminar mladih članova i članica Lige socijaldemokrata Vojvodine

Centar za edukaciju LSV ovog vikenda zajedno sa Omladinom Lige socijaldemokrata Vojvodine realizuje edukaciju mladih.
Omladina LSV | Subota, 20. 07. 2019. | Komentara: 0

Begović: Termin fašizam se zloupotrebljava i tendenciozno se zamagljuje relativizacijom

Sve više su prisutni nacionalistički diskurs i fašistički ispadi. Termin fašizam se zloupotrebljava i tendenciozno se zamagljuje relativizacijom. Upravo smo reagovali da ne bismo dolazili u ovakve situacije - izjavila je Bojana Begović, predsednica Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine. Ona je za Radio Slobodna Evropa komentarisala kako je slučaj iz Niša kada 21. juna na ulici nožem izboden dvadesetčetvorogodišnji student Elektronskog fakulteta, jer je nosio majicu sa antifašističkim obeležjem, bila kap koja je prelila čašu.
Omladina LSV | Četvrtak, 01. 02. 2018. | Komentara: 0

Srećan ti rođendan Novi Sade!

Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad čestita Dan grada sugrađanima, sugrađankama i svima koji vole naš Novi Sad.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook