Pronaći napadače na mladića u Novom Sadu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Utorak, 01. 11. 2011. | Komentara: 0

Pronaći napadače na mladića u Novom Sadu

LSVONOVI SAD - Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje napad na mladića, kojeg su juče u Novom Sadu pretukle nepoznate osobe, a potom pobegle i ostavile ga da leži u nesvesnom stanju.

Niko ne sme biti napadnut zbog toga što pripada bilo kojoj manjini, uključujući i seksualne manjine, a podsećamo da je pre samo dve nedelje u Beogradu devojka napadnuta nožem samo zato što je nosila majicu sa oznakom LGBT populacije.

Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine podseća da Ustav Republike Srbije i njeni zakoni garantuju poštovanje svih ljudskih prava, pa i pravo na seksualno opredeljenje, i zato LSVO smatra da nadležni državni organi moraju hitno pronaći počinioce i oštro ih kazniti kao primer svima onima koji misle da će nasilje proći nekažnjeno.

Smatramo da ovaj događaj mora osuditi čitava javnost, a Omladina LSV će nastaviti da se bori za poštovanje svih ljudskih prava, sve dok ovakvi slučajevi ne postanu samo ružna prošlost.

Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine



Omladina LSV | Četvrtak, 09. 05. 2013. | Komentara: 0

Omladina LSV Sombor obeležila Dan pobede nad fašizmom

SOMBOR - Povodom 9. maja, Dana pobede nad fašizmom, delegacija Omladine Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Sombor položila je vence na spomen obeležja palim borcima na Partizanskom groblju u Somboru, odajući počast žrtvama fašizma i ističući jasno opredeljenje za očuvanje tekovina antifašističke borbe.
Omladina LSV | Sreda, 24. 04. 2013. | Komentara: 0

Novi Sad - grad bez mržnje, podele i predrasuda

NOVI SAD – Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad položio je juče venac kraj Žeželjevog mosta u znak sećanja na njegovo rušenje 1999. godine. Ovim činom omladina novosadskih ligaša je želela da skrene pažnju da su u ratu svi žrtve, bez obzira na to na kojoj su strani.
Omladina LSV | Utorak, 12. 03. 2013. | Komentara: 0

Dušan Jovčić ovogodišnji pobednik Beseda u Zoranovu čast

NOVI SAD - Član Gradskog odbora Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine iz Pančeva Dušan Jovčić pobednik je osmog takmičenja u besedništvu koje se svake godine održava u čast Zorana Đinđića.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook