Pronaći napadače na mladića u Novom Sadu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Utorak, 01. 11. 2011. | Komentara: 0

Pronaći napadače na mladića u Novom Sadu

LSVONOVI SAD - Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje napad na mladića, kojeg su juče u Novom Sadu pretukle nepoznate osobe, a potom pobegle i ostavile ga da leži u nesvesnom stanju.

Niko ne sme biti napadnut zbog toga što pripada bilo kojoj manjini, uključujući i seksualne manjine, a podsećamo da je pre samo dve nedelje u Beogradu devojka napadnuta nožem samo zato što je nosila majicu sa oznakom LGBT populacije.

Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine podseća da Ustav Republike Srbije i njeni zakoni garantuju poštovanje svih ljudskih prava, pa i pravo na seksualno opredeljenje, i zato LSVO smatra da nadležni državni organi moraju hitno pronaći počinioce i oštro ih kazniti kao primer svima onima koji misle da će nasilje proći nekažnjeno.

Smatramo da ovaj događaj mora osuditi čitava javnost, a Omladina LSV će nastaviti da se bori za poštovanje svih ljudskih prava, sve dok ovakvi slučajevi ne postanu samo ružna prošlost.

Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine



Omladina LSV | Subota, 10. 12. 2011. | Komentara: 0

Ljudska prava niko ne sme da krši

NOVI SAD - Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad saopštio je danas da 10. decembar, Međunarodni dan ljudskih prava, ne sme biti samo mrtvo slovo na papiru, već da svako ima pravo da, zna koja prava ima i da bude svestan da niko ne sme da ih krši.
Omladina LSV | Sreda, 07. 12. 2011. | Komentara: 0

Promocija ideala i vrednosti

Član Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine iz Zrenjanina Mišo Živanov učestvovao je u seminaru “Promising Politicians” koji je koncipiran kao serija od tri odvojene celine predavanja i treninga od po četiri dana u toku 2011. godine.
Omladina LSV | Ponedeljak, 28. 11. 2011. | Komentara: 0

Mladi moraju učestvovati u donošenju odluka

ZRENJANIN - Današnjom akcijom pod nazivom „Budi deo naše kuće" članice i članovi Omladine GrO LSV Zrenjanin ukazali su na položaj mladih u Srbiji, kao i na to da rešavanje problema mladih nije moguće bez njihovog učešća u procesu donošenja odluka koje ih se tiču.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook