Protiv fašizma se moramo boriti svakodnevno

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Utorak, 21. 01. 2014. | Komentara: 0

Protiv fašizma se moramo boriti svakodnevno

NOVI SAD - Delegacija Gradskog odbora Omladine Lige socijademokrata Vojvodine Novi Sad danas je polaganjem venca na Spomenik „Porodica“ na Keju žrtava racije i minutom ćutanja održala pomen žrtvama pogroma iz 1942. godine.

LSV

Predsednik tog odbora Igor Novaković izjavio je tom prilikom da su u Novosadskoj raciji, pre 72 godine, pripadnici fašističke vojske i žandarmerije ubili i pod led Dunava bacili više od 1300 nevinih civila, i to samo zato što su bili pripadnici određenih nacionalnih grupa.

Kako je istakao, to su bili najcrnji dani u istoriji Novog Sada koji ne smeju nikada da se zaborave i treba da budu opomena i lekcija za budućnost.

- Fašističke vojske i fašistički režimi su pobeđeni u Drugom svetskom ratu, ali ne i fašizam i zato se protiv zlih ideja fašizma moramo boriti svakodnevno. Svedoci smo da ni danas građanke i građani ne mogu mirno da šetaju ulicama grada ukoliko su pripadnici etničkih, verskih ili seksualnih manjinskih grupa koje se razlikuju u odnosu na stavove koje propagiraju brojne desničarske grupe. Zadatak svih nas je da sprečimo pojavu i širenje mržnje i nasilja, a najbolji način za to je promocija multikulturalnosti, tolerancije i poštovanja različitosti – zaključio je Igor Novaković.

(BILSV, 21.01.2014)



Omladina LSV | Utorak, 22. 07. 2014. | Komentara: 0

Hitno sanirati ruinirane objekte

NOVI SAD, 22. jul - Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad pre samo nekoliko dana upozorio je da postoji veliki broj objekata u Novom Sadu koji su u ruiniranom stanju zbog čega preti opasnost usled njihovog urušavanja.
Omladina LSV | Subota, 19. 07. 2014. | Komentara: 0

LSVO upozorava na oronule fasade

NOVI SAD - Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Novi Sad juče je na Keju žrtava racije održao akciju pod nazivom „Pazi se fasada!“. Omladinci i omladinke su izložili fotografije dotrajalih fasada i ruiniranih zgrada u Novom Sadu i kroz razgovor sa sugrađanima upozorili na opasnost koja preti usled urušavanja istih.
Omladina LSV | Ponedeljak, 07. 07. 2014. | Komentara: 0

LSVO obeležila Dan ustanka naroda Srbije protiv fašizma

NOVI SAD - Delegacija Gradskog odbora Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad položila je danas venac, povodom 7. jula, Dana ustanka naroda Srbije protiv fašizma, na spomenik Svetozaru Markoviću koji se nalazi na Almaškom groblju u Novom Sadu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook