Radionice o LGBT pitanjima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Utorak, 24. 01. 2012. | Komentara: 0

Radionice o LGBT pitanjima

NOVI SAD – Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad pokrenuo je niz radionica koje se bave LGBT pitanjima, a kako navodi koordinatorka ovih radionica Emina Gojak, cilj je da se omladinci i omladinke bolje upoznaju sa LGBT pokretom u Srbiji, njegovim nastankom, aktivnostima i ciljevima, kako bi što bolje pokazali društvenu i političku odgovornost, zrelost i solidarnost u zastiti prava LGBT populacije.

Edukacija

Radionice vodi Adorjan Kuruc, iz Grupe za podršku mladim gej muškarcima “Izađi”, a na prvoj radionici omladince je upoznao sa osnovnim informacija u vezi sa LGBT populacijom, o terminologiji i samom pokretu u Srbiji. Takođe, dotakao se teme položaja LGBT populacije, zakona koji ga regulišu i kako to izgleda u stvarnom životu. Omladinke i omladinci će na narednoj radionici, 28. januara, imati priliku da slušaju o polu i rodu, identitetu i izražavanju, konstruktu binarnosti i hetero- normativima. Takođe, biće reči i o društveno uslovljenim normama i korišćenju pola i roda u jeziku.

(BILSV, 24. 01. 2012.)



Omladina LSV | Nedelja, 13. 10. 2019. | Komentara: 0

Seminar mladih članova i članica Lige socijaldemokrata Vojvodine

Centar za edukaciju LSV ovog vikenda zajedno sa Omladinom Lige socijaldemokrata Vojvodine realizuje edukaciju mladih.
Omladina LSV | Subota, 20. 07. 2019. | Komentara: 0

Begović: Termin fašizam se zloupotrebljava i tendenciozno se zamagljuje relativizacijom

Sve više su prisutni nacionalistički diskurs i fašistički ispadi. Termin fašizam se zloupotrebljava i tendenciozno se zamagljuje relativizacijom. Upravo smo reagovali da ne bismo dolazili u ovakve situacije - izjavila je Bojana Begović, predsednica Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine. Ona je za Radio Slobodna Evropa komentarisala kako je slučaj iz Niša kada 21. juna na ulici nožem izboden dvadesetčetvorogodišnji student Elektronskog fakulteta, jer je nosio majicu sa antifašističkim obeležjem, bila kap koja je prelila čašu.
Omladina LSV | Četvrtak, 01. 02. 2018. | Komentara: 0

Srećan ti rođendan Novi Sade!

Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad čestita Dan grada sugrađanima, sugrađankama i svima koji vole naš Novi Sad.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook