Raspisani izbori u Omladini Lige socijaldemokrata Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Petak, 10. 04. 2015. | Komentara: 0

Raspisani izbori u Omladini Lige socijaldemokrata Vojvodine

NOVI SAD – Izvršni odbor LSVO na svojoj 4. sednici, održanoj 07. aprila u Novom Sadu, doneo je odluku o raspisivanju izbora u Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine. Izborne radnje počinju 9. aprila, a završavaju se 19. aprila, dok će Skupština LSVO biti održana 23. maja 2015. godine u Kovačici.

LSV

Na toj skupštini će se, pored predsednika ili predsednice, takođe birati i do tri potpredsednika LSVO, kao i generalni sekretar i sekretar za međunarodnu saradnju.

Za realizaciju Skupština gradskih i opštinskih organizacija LSVO zaduženi su regionalni koordinatori Izvršnog odbora LSVO, u roku predviđenim navedenom odlukom. Skupštine gradskih i opštinskih organizacija LSVO će se održati u sledećim organizacijama: Novi Sad, Zrenjanin, Kikinda, Pančevo, Sombor, Bač, Vrbas, Žabalj, Kovačica, Opovo, Bela Crkva i Stara Pazova. U organizacijama LSVO koji ne održavaju Skupštine, IO LSVO će postaviti poverenike nakon Skupštine LSVO.

Svaki član LSVO može istaći kandidaturu za predsednika LSVO ukoliko prethodno prikupi potpise podrške najmanje 10 procenata ukupnog članstva LSVO odnosno 95 potpisa. Član LSVO može svojim potpisom podržati samo jednog kandidata za Predsednika LSVO. Kandidat za predsednika LSVO postaje član LSVO koji je istakao kandidaturu i koji je dobio podršku najmanje 1/3 gradskih i opštinskih odbora koji su u izbornom procesu održali svoju izbornu skupštinu, odnosno četiri odbora.

(BILSV, 10. 04. 2015)



Omladina LSV | Nedelja, 13. 10. 2019. | Komentara: 0

Seminar mladih članova i članica Lige socijaldemokrata Vojvodine

Centar za edukaciju LSV ovog vikenda zajedno sa Omladinom Lige socijaldemokrata Vojvodine realizuje edukaciju mladih.
Omladina LSV | Subota, 20. 07. 2019. | Komentara: 0

Begović: Termin fašizam se zloupotrebljava i tendenciozno se zamagljuje relativizacijom

Sve više su prisutni nacionalistički diskurs i fašistički ispadi. Termin fašizam se zloupotrebljava i tendenciozno se zamagljuje relativizacijom. Upravo smo reagovali da ne bismo dolazili u ovakve situacije - izjavila je Bojana Begović, predsednica Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine. Ona je za Radio Slobodna Evropa komentarisala kako je slučaj iz Niša kada 21. juna na ulici nožem izboden dvadesetčetvorogodišnji student Elektronskog fakulteta, jer je nosio majicu sa antifašističkim obeležjem, bila kap koja je prelila čašu.
Omladina LSV | Četvrtak, 01. 02. 2018. | Komentara: 0

Srećan ti rođendan Novi Sade!

Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad čestita Dan grada sugrađanima, sugrađankama i svima koji vole naš Novi Sad.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook