Srećan ti rođendan Novi Sade!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Četvrtak, 01. 02. 2018. | Komentara: 0

Srećan ti rođendan Novi Sade!

Novi Sad, 01. februar 2018 - Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad čestita Dan grada sugrađanima, sugrađankama i svima koji vole naš Novi Sad.

LSVO

Na današnji dan Novi Sad je 1748. godine proglašen slobodnim carskim gradom. Tada je carica Marija Terezija potpisala „Povelju slobodnog carskog grada“, kojom je Novi Sad stekao autonomiju visokog stepena u okviru tadašnje Habsburške monarhije.
 
Danas, 270 godina kasnije, sokake su zamenile ulice, a naš Novi Sad je Evropska prestonica omladine i kulture.
 
Ponosni smo što živimo ovde i što je Novi Sad naša kuća!
Srećan ti rođendan Novi Sade!
 
Gradski odbor 
Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Sad




Omladina LSV | Ponedeljak, 18. 04. 2011. | Komentara: 0

Potpisan Sporazum o saradnji LSVO i SDP BiH

ZRENJANIN - Omladina Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu bila je tokom vikenda domaćin delegaciji Foruma mladih Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine iz Lukavca. Cilj posete bilo je potpisivanje Sporazuma, kojim je dogovorena saradnja dve organizacije na nivou gradova Zrenjanina i Lukavca, a sa ciljem razvoja prijateljskih veza i saradnje u oblastima kulture, sporta, turizma, ekonomije i politike.
Omladina LSV | Nedelja, 20. 03. 2011. | Komentara: 0

LSVO širom Vojvodine organizovao akciju

NOVI SAD - Članovi Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine organizovali su tokom proteklog vikenda, u više mesta širom pokrajine, akciju "Probudi se". Oni su svojim sugrađanima i sugrađankama delili promotivne materijale, a akcija je organizovana sa ciljem da motiviše mlade ljude da se aktivnije uključe u politiku i na taj način postanu aktivni u procesu donošenja odluka, koje ih se tiču.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook