Studijsko putovanje delegacije LSVO u Brisel

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Subota, 23. 06. 2012. | Komentara: 1

Studijsko putovanje delegacije LSVO u Brisel

NOVI SAD - Potpredsednici Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Ana Kandić i Marko Stanimirović prisustovali su tokom prošle nedelje trećem po redu seminaru projekta „Copenhagen Revisited“ koji je održan u Briselu.

LSVO

Krajem nedelje, delegacija je učestvovala u konferenciji visokih predstavnika Evropske unije, poslanika i poslanica Evropskog parlamenta i ministara spoljnih poslova EU, u organizaciji Fondacije za evropske progresivne studije (FEPS) i Evropskog foruma za demokratiju i solidarnost (EFDS). FEPS je evropska fondacija bliska Partiji evropskih socijalista (PES) i kao platforma za progresivne ideje, FEPS funkcioniše u partnerskom odnosu sa socijaldemokratskim organizacijama, nacionalnim fondacijama koje rade na suočavanju EU sa trenutnim izazovima.  Projekat „Copenhagen Revisited“ je namenjen mladim liderima i liderkama regiona Balkana i Turske koji bi u komunikaciji sa evropskim poslanicima, predstavnicima institucija Evropske unije i eminentnim stručnjacima administrativnog centra EU, kakav je Brisel, ponudili odgovore na pitanja i izazove sa kojima se zajednica Evropskih zemalja suočava. Među učesnicima i učesnicama, bilo je predstavnika političkih partija iz Srbije (SDU i DS), Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Albanije, Makedonije i Turske. Drugi deo posete, namenjen je bio učešću na konferenciji „Call to Europe“, koja je organizovana sa namerom da realizuje ideju pružanja odgovora na društvena, ekonomska, politička i međunarodna pitanja.

- Poseta Briselu i njegovim institucijama je bila vrlo korisna, posebno mi se dopao razgovor sa Pjerom Mirelom, direktorom sektora za proširenje Evropske komisije. Nadam se da ću stečena znanja i nove informacije moći primeniti u svom poslu – kaže Marko Stanimirović. Ana Kandić je napomenula da su, osim intenzivnog programa koji su pripremili domaćini, imali dovoljno vremena da obiđu grad i njegove institucije i upoznaju se sa načinom funkcionisanja centra administracije Evropske unije.

(BILSV, 23.06.2012.)



Omladina LSV | Nedelja, 13. 10. 2019. | Komentara: 0

Seminar mladih članova i članica Lige socijaldemokrata Vojvodine

Centar za edukaciju LSV ovog vikenda zajedno sa Omladinom Lige socijaldemokrata Vojvodine realizuje edukaciju mladih.
Omladina LSV | Subota, 20. 07. 2019. | Komentara: 0

Begović: Termin fašizam se zloupotrebljava i tendenciozno se zamagljuje relativizacijom

Sve više su prisutni nacionalistički diskurs i fašistički ispadi. Termin fašizam se zloupotrebljava i tendenciozno se zamagljuje relativizacijom. Upravo smo reagovali da ne bismo dolazili u ovakve situacije - izjavila je Bojana Begović, predsednica Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine. Ona je za Radio Slobodna Evropa komentarisala kako je slučaj iz Niša kada 21. juna na ulici nožem izboden dvadesetčetvorogodišnji student Elektronskog fakulteta, jer je nosio majicu sa antifašističkim obeležjem, bila kap koja je prelila čašu.
Omladina LSV | Četvrtak, 01. 02. 2018. | Komentara: 0

Srećan ti rođendan Novi Sade!

Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad čestita Dan grada sugrađanima, sugrađankama i svima koji vole naš Novi Sad.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook