Stvoriti perspektivu za mlade ljude

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Petak, 12. 08. 2011. | Komentara: 0

Stvoriti perspektivu za mlade ljude

LSVOZRENJANIN - Gradska organizacija Omladine LSV Zrenjanin saopštila je danas da LSVO kroz Akcioni plan politike za mlade nastoji da izgradi demokratsko društvo solidarnosti, slobode, ravnopravnosti, socijalne pravde, u kojem će obrazovanje biti dostupno svima.

- Zalaganje za mir, poštovanje ljudskih prava i sloboda, organizovanje mladih i politika prema mladima (Zakoni o omladinskim organizacijama na nivou Republike Srbije, integrisanje mladih u sve društvene tokove), zapošljavanje, zdravlje mladih, kao i međunarodna saradnja su glavna polja našeg delovanja" navodi se u saopštenju. Takođe piše da se LSV zalaže za stvaranje perspektive za mlade u Srbiji i Vojvodini, a naročito za to da oni ostanu u svojim sredinama, gde će aktivnim učešćem  u procesu donošenja odluka i interesovanjima, oplemeniti i unaprediti svoju okolinu i uneti novu dinamiku, tj. mladalački entuzijazam i pozitivnu energiju.

- Važno je da što više mladih ljudi bude uključeno u   proces  donošenja odluka, kako na lokalnom, tako i na višim nivoima" piše u saopštenju LSVO Zrenjanin.
Generalna skupština Ujedinjenih nacija proglasila je 1988. godine 12. avgust kao Svetski dan mladih. Ovaj dan se od tada proslavlja kako bi se ukazalo na promene koje mladi čine u životu svoje zajednice i kako bi se naglasile bitne teme za njih.

(BILSV, 12.08.2011.)

 




Omladina LSV | Sreda, 22. 10. 2014. | Komentara: 0

Pastor da se izvini svim građanima koje je uvredio!

NOVI SAD - Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine pozvala je danas Ištvana Pastora da se izvini zbog izjave kojom je grubo uvredio građane koji su se doselili u Vojvodinu tokom devedesetih godina prošlog veka, ocenivši da su doneli drugačiji temperament i kulturu, te da se nisu dobro uklopili u ovdašnje društvo.
Omladina LSV | Ponedeljak, 13. 10. 2014. | Komentara: 0

Osuda incidenta na Filozofskom fakultetu

NOVI SAD - Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine najoštrije je danas osudila incident koji se tokom vikenda dogodio na Filozofskom fakultetu u Beogradu.
Omladina LSV | Ponedeljak, 06. 10. 2014. | Komentara: 0

Otkud Demokratska stranka na protestu sa Dverima?

NOVI SAD - Šokirani smo vešću da Demokratska stranka sa pripadnicima Dveri organizuje i podržava proteste na kojima se promoviše netrpeljivost, saopoštila je danas Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook