SVM podstiče pogrešan odnos države

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Sreda, 01. 02. 2012. | Komentara: 0

SVM podstiče pogrešan odnos države

Novi Sad, 01. februar - Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSVO) najoštrije osuđuje zahtev Saveza vojvođanskih Mađara da se kazne za petoricu mladića koji su pre nekoliko godina brutalno pretukli Zorana Petrovića u Temerinu prepolove, po ugledu na presude za ubice Brisa Tatona.

Dragana Dukic

Umesto da kao LSV osudi takvu presudu, Savez vojvođanskih Mađara na taj način podstiče pogrešan odnos države i njenih institucija prema nasilju i njegovim počiniocima.

LSVO smatra da je vrlo važno da u ovom trenutku svi društveni subjekti budu jedinstveni po pitanju stvaranja odnosa društva prema nasilju, kako bi se izbegla relativizacija krivičnih dela ovog tipa i stvaranje pogodne klime za njih u budućnosti.

Smatramo da je učestvovanje u važnom procesu izgradnje ispravnog vrednosnog sistema obaveza ne samo pojedinaca i institucija, nego i svih političkih partija koje aktivno deluju na javnoj sceni države.

Predsednica
Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine
Dragana Dukić



Omladina LSV | Nedelja, 13. 10. 2019. | Komentara: 0

Seminar mladih članova i članica Lige socijaldemokrata Vojvodine

Centar za edukaciju LSV ovog vikenda zajedno sa Omladinom Lige socijaldemokrata Vojvodine realizuje edukaciju mladih.
Omladina LSV | Subota, 20. 07. 2019. | Komentara: 0

Begović: Termin fašizam se zloupotrebljava i tendenciozno se zamagljuje relativizacijom

Sve više su prisutni nacionalistički diskurs i fašistički ispadi. Termin fašizam se zloupotrebljava i tendenciozno se zamagljuje relativizacijom. Upravo smo reagovali da ne bismo dolazili u ovakve situacije - izjavila je Bojana Begović, predsednica Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine. Ona je za Radio Slobodna Evropa komentarisala kako je slučaj iz Niša kada 21. juna na ulici nožem izboden dvadesetčetvorogodišnji student Elektronskog fakulteta, jer je nosio majicu sa antifašističkim obeležjem, bila kap koja je prelila čašu.
Omladina LSV | Četvrtak, 01. 02. 2018. | Komentara: 0

Srećan ti rođendan Novi Sade!

Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad čestita Dan grada sugrađanima, sugrađankama i svima koji vole naš Novi Sad.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook