U znak večnog sećanja i zahvalnosti Svetozaru Tozi Markoviću, narodnom heroju NOB-a

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Ponedeljak, 13. 07. 2015. | Komentara: 0

U znak večnog sećanja i zahvalnosti Svetozaru Tozi Markoviću, narodnom heroju NOB-a

NOVI SAD - Delegacija Gradskog odbora Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad položila je danas venac na spomenik narodnom heroju Svetozaru Tozi Markoviću povodom 13. jula, dana kada je rođen narodni heroj.

LSV
 
- Danas, kada smo svedoci raznih pokušaja, koji za cilj imaju da uruše i omalovaže sve tekovine antifašističke borbe, da se narodni heroji i heroine zaborave, a oni koji su bili saradnici okupatora rehabilituju, Gradski odbor LSVO Novi Sad nije zaboravio na naše borce i borkinje koji su se borili protiv fašizma i, kao i prethodnih godina, obišao je grob Svetozara Toze Markovića na Almaškom groblju u Novom Sadu, uredio ga i očistio – navedeno je u saopštenju novosadskog odbora LSVO.
 
Kao i prethodnih godina spomenik narodnog heroja je zapušten i zarastao u korov zbog nečinjenja nadležnih službi. Sramota je, da u godini kada čitav svet obeležava 70 godina od pobede nad fašizmom, spomenici narodnih heroja i heroina koji su branili građane i građanke od fašizma budu zapušteni, zatrpani korovom i đubretom, dodaje se u saopštenju.
 
- Gradski organi treba da odgovore zbog čega niko od nadležnih institucija ni tri godine posle prvog apela od strane Omladine LSV ne vodi računa o spomeniku narodnog heroja Svatozara Toze Markovića. Apelujemo ponovo na nadležne institucije Grada Novog Sad da se što pre zaštite i obnove spomenici i spomen obeležja iz narodno-oslobodilačke borbe, u znak večnog sećanja i zahvalnosti na antifašističkoj borbi koja je donela slobodu svim građanima i građankama Novog Sada, AP Vojvodine i Republike Srbije. 
                                                                        
(BILSV, 13.07.2015)




Omladina LSV | Četvrtak, 16. 06. 2011. | Komentara: 0

Predsednica LSVO na Saboru Kluba mladih IDS

NOVIGRAD - Predsednica Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Dragana Dukić prisustvovala je šestom Saboru kluba mladih Istarskog demokratskog sabora (IDS) koji je održan u Novigradu, u Republici Hrvatskoj.
Omladina LSV | Utorak, 10. 05. 2011. | Komentara: 0

Hiljadu balona za Dan pobede nad fašizmom

NOVI SAD - Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine obeležila je danas u centru Novog Sada Dan Evrope i Dan pobede nad fašizmom. Tom prilikom pušteno je 1000 šarenih balona, a članica Izvršnog odbora Omladine LSV Tijana Eter istakla je da nas činjenica da se ta dva važna datuma obeležavaju u jednom, podseća da je borba protiv fašizma jedna od temeljnih vrednosti EU.
Omladina LSV | Petak, 06. 05. 2011. | Komentara: 0

1000 balona povodom Dana pobede nad fašizmom

NOVI SAD - Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine obeležiće u nedelju 8. maja Dan pobede nad fašizmom puštanjem 1000 balona u centru Novog Sada. Tim povodom LSVO će najpre organizovati uličnu akciju u Zmaj Jovinoj ulici ispred broja 19. sa početkom u 12 časova.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook