Vojvodine će biti koliko bude i borbe za nju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Ponedeljak, 05. 10. 2015. | Komentara: 0

Vojvodine će biti koliko bude i borbe za nju

NOVI SAD - Povodom 27. godišnjice od "Jogurt revolucije", Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad obišla je danas ugašene i propale fabrike u Novom Sadu.

LSV

Na kapijama ovih preduzeća, nekadašnjih giganata, ostavili su poruke da bi podsetili građanke i građane na sramotna dešavanja koja su prouzrokovala nasilnu smenu tadašnje administracije i početak agonije, pljačke i propadanje Vojvodine.
 
- Mnoge uspešne firme koje su tada poslovale su uništene i "zaboravljene". Radnici i radnice tih preduzeća ostali su na ulicama. Veliki giganti poput Novkabela, Albusa, HINS-a, Jugoalata, Jugodenta, Neobusa danas zajedno zapošljavaju par desetina radnika ili su potpuno zatvoreni. Nekada je Novi Sad bio industrijski centar, a danas smo svedoci da je Novi Sad grad bez novih radnih mesta, grad bez investicija, grad u kojem komunalni sistem ne funkcioniše, grad koji nikad nije bio prljaviji i zapušteniji - navodi se u saopštenju Omladine LSV Novi Sad.
 
Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad poručuje svim građankama i građanima da će Vojvodine biti onoliko, koliko bude borbe za nju.
 
(BILSV, 05.10.2015)




Omladina LSV | Petak, 18. 10. 2013. | Komentara: 0

Protiv cenzure umetnosti

NOVI SAD – Omladina Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad danas je, za vreme svečane sednice Skupštine grada Novog Sada, prekoputa novosadskog parlamenta, istakla transparent „Stop cenzuri“, usprotivivši se na taj način cenzuri u Kulturnom centru Novog Sada.
Omladina LSV | Petak, 18. 10. 2013. | Komentara: 0

Kako će preletači oprati ruke?

KIKINDA – Omladina Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine u Kikindi organizovala je akciju povodom 15. oktobra - Svetskog dana čistih ruku. Oni su tom prilikom Kikinđanima i Kikinđankama delili flajere i razgovarali sa njima o prevenciji bolesti prljavih ruku.
Omladina LSV | Utorak, 08. 10. 2013. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast da obezbedi mladima pravo na rad

ZRENJANIN – Predsednik Gradskog odbora Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Nenad Mišković apelovao je danas na gradske čelnike da se problem nezaposlenosti mladih ljudi ne rešava kratkoročnim rešenjima, već da se dugoročno reši sudbina svakog mladog čoveka koji želi da radi i stvara u ovom gradu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook