Vojvodine će biti koliko bude i borbe za nju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Ponedeljak, 05. 10. 2015. | Komentara: 0

Vojvodine će biti koliko bude i borbe za nju

NOVI SAD - Povodom 27. godišnjice od "Jogurt revolucije", Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad obišla je danas ugašene i propale fabrike u Novom Sadu.

LSV

Na kapijama ovih preduzeća, nekadašnjih giganata, ostavili su poruke da bi podsetili građanke i građane na sramotna dešavanja koja su prouzrokovala nasilnu smenu tadašnje administracije i početak agonije, pljačke i propadanje Vojvodine.
 
- Mnoge uspešne firme koje su tada poslovale su uništene i "zaboravljene". Radnici i radnice tih preduzeća ostali su na ulicama. Veliki giganti poput Novkabela, Albusa, HINS-a, Jugoalata, Jugodenta, Neobusa danas zajedno zapošljavaju par desetina radnika ili su potpuno zatvoreni. Nekada je Novi Sad bio industrijski centar, a danas smo svedoci da je Novi Sad grad bez novih radnih mesta, grad bez investicija, grad u kojem komunalni sistem ne funkcioniše, grad koji nikad nije bio prljaviji i zapušteniji - navodi se u saopštenju Omladine LSV Novi Sad.
 
Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad poručuje svim građankama i građanima da će Vojvodine biti onoliko, koliko bude borbe za nju.
 
(BILSV, 05.10.2015)




Omladina LSV | Sreda, 22. 02. 2012. | Komentara: 0

Vojvodina se voli na svim jezicima

NOVI SAD - Gradski i opštinski odbori Omladine LSV obeležili su 21. februar, međunarodni Dan maternjeg jezika, organizujući ulične akcije širom Vojvodine, uz poruku da se pokrajina voli na svim jezicima.
Omladina LSV | Utorak, 21. 02. 2012. | Komentara: 0

Obeležen međunarodni Dan maternjeg jezika

NOVI SAD – Gradski odbor Omladine LSV Novi Sad održao je uličnu akciju povodom obeležavanja međunarodnog Dana maternjeg jezika kako bi podsetio da je briga o maternjem jeziku i kulturi potreba svako odgovornog i ozbiljnog društva.
Omladina LSV | Utorak, 14. 02. 2012. | Komentara: 0

Obeležen Dan zaljubljenih

NOVI SAD - Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad oragnizovao je uličnu akciju kojom je obeležio 14. februar, Dan zaljubljenih.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook