Vojvodine će biti koliko bude i borbe za nju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Ponedeljak, 05. 10. 2015. | Komentara: 0

Vojvodine će biti koliko bude i borbe za nju

NOVI SAD - Povodom 27. godišnjice od "Jogurt revolucije", Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad obišla je danas ugašene i propale fabrike u Novom Sadu.

LSV

Na kapijama ovih preduzeća, nekadašnjih giganata, ostavili su poruke da bi podsetili građanke i građane na sramotna dešavanja koja su prouzrokovala nasilnu smenu tadašnje administracije i početak agonije, pljačke i propadanje Vojvodine.
 
- Mnoge uspešne firme koje su tada poslovale su uništene i "zaboravljene". Radnici i radnice tih preduzeća ostali su na ulicama. Veliki giganti poput Novkabela, Albusa, HINS-a, Jugoalata, Jugodenta, Neobusa danas zajedno zapošljavaju par desetina radnika ili su potpuno zatvoreni. Nekada je Novi Sad bio industrijski centar, a danas smo svedoci da je Novi Sad grad bez novih radnih mesta, grad bez investicija, grad u kojem komunalni sistem ne funkcioniše, grad koji nikad nije bio prljaviji i zapušteniji - navodi se u saopštenju Omladine LSV Novi Sad.
 
Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad poručuje svim građankama i građanima da će Vojvodine biti onoliko, koliko bude borbe za nju.
 
(BILSV, 05.10.2015)




Omladina LSV | Petak, 12. 08. 2011. | Komentara: 0

Stvoriti perspektivu za mlade ljude

ZRENJANIN - Gradska organizacija Omladine LSV Zrenjanin saopštila je danas da LSVO kroz Akcioni plan politike za mlade nastoji da izgradi demokratsko društvo solidarnosti, slobode, ravnopravnosti, socijalne pravde, u kojem će obrazovanje biti dostupno svima.
Omladina LSV | Sreda, 03. 08. 2011. | Komentara: 0

LSVO na IUSY Festivalu u Austriji

Tokom poslednje nedelje jula, četrdeset i dvoje predstavnika Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSVO) prisustvovalo je najbrojnijem okupljanju mladih socijalista i socijaldemokrata sveta, u Eurokampu u mestu Weissenbach/Attersee u Austriji.
Omladina LSV | Sreda, 03. 08. 2011. | Komentara: 0

Podrška Somborskom letu za mlade

SOMBOR - Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine Sombor dala je punu podršku projektu Somborsko leto za mlade, koje treći put za redom priređuju nevladine organizacije koje se bave mladima.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook