Omladina LSV

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Nedelja, 18. 11. 2012. | Komentara: 1

Vuljaj: U Srbiji oko 60.000 nevidljivih diploma

NOVI SAD – Predsednica Omladine Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad Kristina Vuljaj podsetila je, povodom Svetskog dana studenata, da u Srbiji ima oko 60.000 studenata čije su diplome potpuno nevidljive pred zakonom.
Pre slanja komentara molimo vas da pročitate sledeća pravila:

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo posetioce portala LSV.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni, jer se u internet komunikaciji pisanje velikim slovima smatra vikanjem. Redakcija LSV.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove LSV.
Administratorima portala LSV.rs se možete obratiti ovde: [email protected]

OSTAVITE KOMENTAR

Komentar:

Ime:
AntiBot:
Ponedeljak, 03. 12. 2012.
Radmila

Svaka čast omladincima! Sistem je loš i neusklađen.
Vaspitači, konkretno, koji su u radnom odnosu ne mogu da ostvare svoja prava na zaradu koja im pripada prema nivou studija tj.stečenim diplomama. Uredba o zaradama koja bi pratila novonastale nivoe studija, nije doneta. Obećanja da će biti doneta uredba postoje već dugo. Rezultat ovih lutanja je da: vaspitači od opštine do opštine imaju različite zarade (zato što ih finansira opština); u nekim opštinama su uzeli u obzir stepen obrazovanja pa isplaćuju povećane zarade, svako po nekom svom modelu; u većini opština vaspitači u istoj predškolskoj ustanovi imaju istu zaradu bez obzira na diplomu.
Trenutno, pored onih koji su završili više škole koje su bile i najviši stepen obrazovanja za vaspitače do promene sistema obrazovanja, vaspitači imaju mogućnost da završe: visoku strukovnu školu(3 godine), specijalističke strukovne(+1god.), osnovne akademske(4 god.), akademske master(+1god.),integrisane studije strukovne +2 god=master, specijalističke akademske posle mastera i doktorske.

ODGOVORITE NA KOMENTAR

Odgovor:

Ime:
AntiBot pitanje: dva + tri =   ?

ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook