Zašto Kusturica ne otvori filmski festival u Sarajevu?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Nedelja, 26. 05. 2013. | Komentara: 0

Zašto Kusturica ne otvori filmski festival u Sarajevu?

NOVI SAD, 26. maj - Omladina LSV poziva proslavljenog filmskog reditelja Emira Kusturicu da umesto pozorišnog festivala u Novom Sadu proba da otvori filmski, recimo u svom rodnom Sarajevu.

LSVU Novi Sad svako može da dođe i u njemu bude dobrodošao, uključujući i Kusturicu. Ali, upravo zbog njega je sarajevska rediteljka Selma Spahić povukla predstavu „Grebanje ili Kako se ubila moja baka“. 

Podsetimo, ona je ocenila da se festival koji ukaže takvu čast Emiru Kusturici „ideološki jasno opredeljuje, pristaje na nacionalističku retoriku i daje joj legitimitet“.

Kusturica je sinoć, svojoj deklaracijom, tu njenu ocenu upravo potvrdio.

Pritom, nabrajajući reprezentaciju velikana pored Jakova Ignjatovića, Miloša Crnjanskog, Đure Jakšića, Branka Radičevića, Veljka Petrovića, Stevana Sremca, Save Šumanovića, Borislava Mihajlovića Mihiza, Isidore Sekulić, Milana Konjovića, Kusturica na rezervnoj klupi ostavlja Matiju Bećkovića, ali je recimo, preskočio Danila Kiša, Todora Manojlovića ili Aleksandra Tišmu.

Novi Sad je u poslednje vreme postao izrazito privlačan poligon za političke promocije nacionalista, kojem ne mogu da odole čak ni oni koji su najavili da će ubuduće govoriti samo kroz filmove. 

Uzgred, iskreno se nadamo da Emir Kusturica posle Mokre gore nije bacio oko i na Frušku goru.  

Omladina 
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Omladina LSV | Utorak, 28. 11. 2017. | Komentara: 0

LSVO na Kongresu Mladog Foruma

Sekretar za međunarodnu saradnju Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Zimonjić boravio je na Kongresu Mladog Foruma i sastanku organizacije SD9 koji su proteklog vikenda održani u Ljubljani. 
Omladina LSV | Sreda, 06. 09. 2017. | Komentara: 0

Razumevanje i komunikacija prioriteti međunarodne saradnje

U periodu od 25. do 27. avgusta održan je letnji kamp Lollipop, u organizaciji Mladog foruma Socijaldemokratske stranke Slovenije, na kom je Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine imala svog predstavnika.
Omladina LSV | Sreda, 01. 02. 2017. | Komentara: 0

Novi Sad je nama glavni grad!

Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad čestita Dan grada sugrađanima, sugrađankama i  svima drugima koji vole naš Novi Sad.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook