Zrenjaninski LSVO obeležio Međunarodni dan poljupca

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Nedelja, 08. 07. 2012. | Komentara: 0

Zrenjaninski LSVO obeležio Međunarodni dan poljupca

ZRENJANIN - Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin organizovao je sinoć u centru grada akciju povodom „Međunarodnog dana poljupca“. Omladinci su napravili performans sa porukama zalaganja za mir, ljubav, prosperitet sa prikladnom muzikom u pozadini.

LSV

- Cilj današnjeg performansa je da našim sugrađankama i sugrađanima ukažemo na neophodnost postojanja svesti o pravim vrednostima, kao što su mir, poštovanje ljudskih prava i sloboda, antifašizam, poštovanje i negovanje različitosti – izjavila je Božana Vukadinović, predsednica Gradskog odbora Omladine LSV Zrenjanin, podsećajući da je jako važno, posebno za omladinu, da shvati da je jezik ljubavi jezik kojim treba govoriti, jer to svi razumeju, a Omladina Lige je uvek tu da na mladalački i zabavan način pošalje poruke društvu.

Međunarodni dan poljupca se obeležava 6. jula. Bilo da poljubac ima romantično značenje, ili je sinonim za pozdrav, to je običaj poznat gotovo svim kulturama, a nauka koja proučava ljubljenje naziva se filematologija.

(BILSV, 08.07.2012.)



Omladina LSV | Nedelja, 13. 10. 2019. | Komentara: 0

Seminar mladih članova i članica Lige socijaldemokrata Vojvodine

Centar za edukaciju LSV ovog vikenda zajedno sa Omladinom Lige socijaldemokrata Vojvodine realizuje edukaciju mladih.
Omladina LSV | Subota, 20. 07. 2019. | Komentara: 0

Begović: Termin fašizam se zloupotrebljava i tendenciozno se zamagljuje relativizacijom

Sve više su prisutni nacionalistički diskurs i fašistički ispadi. Termin fašizam se zloupotrebljava i tendenciozno se zamagljuje relativizacijom. Upravo smo reagovali da ne bismo dolazili u ovakve situacije - izjavila je Bojana Begović, predsednica Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine. Ona je za Radio Slobodna Evropa komentarisala kako je slučaj iz Niša kada 21. juna na ulici nožem izboden dvadesetčetvorogodišnji student Elektronskog fakulteta, jer je nosio majicu sa antifašističkim obeležjem, bila kap koja je prelila čašu.
Omladina LSV | Četvrtak, 01. 02. 2018. | Komentara: 0

Srećan ti rođendan Novi Sade!

Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad čestita Dan grada sugrađanima, sugrađankama i svima koji vole naš Novi Sad.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook