Oni koji nisu u stanju da se bave svojim poslom, neka se povuku

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Petak, 08. 02. 2013. | Komentara: 0

Oni koji nisu u stanju da se bave svojim poslom, neka se povuku

NOVI SAD – Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Marinika Čobanu ukazala je u izjavi za Kanal 9 da bi ignorisanje loše bezbednosne situacije u Vojvodini trebao da bude povod za hitnu ostavku ministra policije Ivice Dačića, što je i stav Predsedništva Lige.

LSV

Podsetimo, LSV je pre nekoliko dana u saopštenju upozorila da Novom Sadu nedostaje 300 policajaca, da Policijska uprava tri godine nema načelnika, te da se Dačić godinu ipo dana oglušuje o inicijativu Lige za osnivanje PU za Vojvodinu, kako bi se omogućila decentralizacija i bolja koordinacija rada MUP-a.

Čobanu je istakla da je u Vojvodini povećan broj incidenata, a posebno onih sa međunacionalnim predznakom i da je poslednji sukob u Bečeju poziv za hitno reagovanje. Ove okolnosti mogu da dovedu do samoorganizovanja građana radi lične bezbednosti.

- Ako smo mi došli u situaciju da sami sebe treba da branimo i da se samoorganizujemo za ona elementarna prava koja nam Ustav i zakon obezbeđuju, to, prvo, moramo znati. A drugo, oni koji nisu u stanju da se bave svojim poslom i da zarade platu za koju su placeni, za funkcije na koje su imenovani, treba da se povuku odatle – naglasila je Marinika Čobanu.

(BILSV, 08.02.2013)Izjave | Utorak, 02. 03. 2021. | Komentara: 0

U radu Kriznog štaba ne sme da bude politike

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da mu najave novog policijskog časa ne deluju toliko zastrašujuće, koliko je zastrašujuće to koliko se ne shvata ozbiljnost situacije izazvane pandemijom koronavirusa.
Izjave | Utorak, 02. 03. 2021. | Komentara: 0

Marton: Učešće LSV u međustranačkom dijalogu nije upitno

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je za Tanjug da učešće LSV u međustranačkom dijalogu o izbornim uslovi nije upitno. 
Saopštenja | Nedelja, 28. 02. 2021. | Komentara: 0

Srbiji potrebno više izbornih jedinica

Promena izbornog zakona je jedan od osnovnih uslova za organizovanje poštenih parlamentarnih izbora. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook