Oni koji nisu u stanju da se bave svojim poslom, neka se povuku

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 08. 02. 2013. | Komentara: 0

Oni koji nisu u stanju da se bave svojim poslom, neka se povuku

NOVI SAD – Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Marinika Čobanu ukazala je u izjavi za Kanal 9 da bi ignorisanje loše bezbednosne situacije u Vojvodini trebao da bude povod za hitnu ostavku ministra policije Ivice Dačića, što je i stav Predsedništva Lige.

LSV

Podsetimo, LSV je pre nekoliko dana u saopštenju upozorila da Novom Sadu nedostaje 300 policajaca, da Policijska uprava tri godine nema načelnika, te da se Dačić godinu ipo dana oglušuje o inicijativu Lige za osnivanje PU za Vojvodinu, kako bi se omogućila decentralizacija i bolja koordinacija rada MUP-a.

Čobanu je istakla da je u Vojvodini povećan broj incidenata, a posebno onih sa međunacionalnim predznakom i da je poslednji sukob u Bečeju poziv za hitno reagovanje. Ove okolnosti mogu da dovedu do samoorganizovanja građana radi lične bezbednosti.

- Ako smo mi došli u situaciju da sami sebe treba da branimo i da se samoorganizujemo za ona elementarna prava koja nam Ustav i zakon obezbeđuju, to, prvo, moramo znati. A drugo, oni koji nisu u stanju da se bave svojim poslom i da zarade platu za koju su placeni, za funkcije na koje su imenovani, treba da se povuku odatle – naglasila je Marinika Čobanu.

(BILSV, 08.02.2013)



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook