Oni koji nisu u stanju da se bave svojim poslom, neka se povuku

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 08. 02. 2013. | Komentara: 0

Oni koji nisu u stanju da se bave svojim poslom, neka se povuku

NOVI SAD – Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Marinika Čobanu ukazala je u izjavi za Kanal 9 da bi ignorisanje loše bezbednosne situacije u Vojvodini trebao da bude povod za hitnu ostavku ministra policije Ivice Dačića, što je i stav Predsedništva Lige.

LSV

Podsetimo, LSV je pre nekoliko dana u saopštenju upozorila da Novom Sadu nedostaje 300 policajaca, da Policijska uprava tri godine nema načelnika, te da se Dačić godinu ipo dana oglušuje o inicijativu Lige za osnivanje PU za Vojvodinu, kako bi se omogućila decentralizacija i bolja koordinacija rada MUP-a.

Čobanu je istakla da je u Vojvodini povećan broj incidenata, a posebno onih sa međunacionalnim predznakom i da je poslednji sukob u Bečeju poziv za hitno reagovanje. Ove okolnosti mogu da dovedu do samoorganizovanja građana radi lične bezbednosti.

- Ako smo mi došli u situaciju da sami sebe treba da branimo i da se samoorganizujemo za ona elementarna prava koja nam Ustav i zakon obezbeđuju, to, prvo, moramo znati. A drugo, oni koji nisu u stanju da se bave svojim poslom i da zarade platu za koju su placeni, za funkcije na koje su imenovani, treba da se povuku odatle – naglasila je Marinika Čobanu.

(BILSV, 08.02.2013)



Odbori LSV | Ponedeljak, 26. 02. 2024. | Komentara: 0

Zašto načelnik Gradske uprave Zrenjanina Nenad Domjeskov krije informacije od javnog značaja?

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina uputila je još 22. januara Gradskoj upravi Zrenjanina zahtev kojim traži informaciju o ukupnom broju građana sa teritorije grada Zrenjanina koji su upisani u birački spisak.

Saopštenja | Petak, 23. 02. 2024. | Komentara: 0

Obustaviti postupak proterivanja Andreja Gnjota i Elene Koposove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI zahteva od vlasti da zaustave proterivanje aktivista Andreja Gnjota iz Belorusije i Elene Koposove iz Ruske Federacije, koji su spas od progona u svojim državama pronašli u Srbiji.
Saopštenja | Četvrtak, 22. 02. 2024. | Komentara: 0

Nedopustiv pritisak na prosvetne radnike

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI poziva Ministarstvo prosvete da obezbede nesmetani rad prosvetnih radnika, kako onih u nastavi, tako onih koji učestvuju u kreiranju nastavnog sadržaja.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook