Opozija da ima jednog kandidata, ako se Nikolić kandiduje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Iz medija | Četvrtak, 16. 02. 2017. | Komentara: 0

Opozija da ima jednog kandidata, ako se Nikolić kandiduje

NOVI SAD - Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš ocenio je večeras da proevropska opozicija ima “jedinstvenu priliku” da se objedini oko zajedničkog kandidata, ukoliko je tačno da će se na izborima kandidovati i aktuelni predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

LSV

- Ako je istina da se Nikolić kandiduje i mimo Srpske napredne stranke, to je jedinstvena prilika da se proevropska opozicija dogovori oko jedinstvenog kandidata - rekao je Kostreš agenciji Beta.

Prema njegovim rečima, predsednički kandidati Saša Janković i Vuk Jeremić sada imaju “istorijsku šansu, ali i odgovornost” da Srbiji pomognu da se definiše kao demokratska, sekularana, evropska država i da se pobedi postojeći režim.

- Činjenica da postoji mogućnost podele glasova vladajuće koalicije na Nikolićeve i Vučićeve dovodi proevropsku opoziciju u šansu da se pobedi režim. Janković i Jeremić u ovom momentu imaju ogromnu šansu da se dogovore, ali i odgovornost da interese i sujete ne stave na prvo mesto - poručio je Kostreš i dodao da ne zna da li su parlamentarni izbori mogući.

- Ali, ukoliko se Nikolić kandiduje, ništa me ne bi iznenadilo - kazao je Kostreš.

(BILSV, 16.02.2017)




Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook