Orićeva sloboda i garancija za Mladića opasne po Balkan

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 09. 10. 2017. | Komentara: 0

Orićeva sloboda i garancija za Mladića opasne po Balkan

Novi Sad, 09. oktobar 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine duboko je razočarana odlukom Suda Bosne i Hercegovine da se optuženik za ratne zločine, komandant Armije BiH Naser Orić oslobodi otpužbi.

LSV

Ovakva presuda ne doprinosi obračunu sa počioniocima ratnih zločina u Bosni  i Hercegovini, ali i celom regionu.

Nažalost, oslobađajuće presude postale su praksa u procesima protiv osumnjičenih za ratne zločine, kako u BIH, tako i u Srbiji i Hrvatskoj.

U svetlu toga, LSV smatra skandaloznom odluku Vlade Srbije da se daju garancije za privremeno puštanje na slobodu Ratka Mladića, osumnjičenog za zločin genocida, kao i odluku Apelacionog suda u Beogradu kojom se odbacuje optužnica protiv pet pripadnika Vojske Republike Srpske u slučaju Štrpci.

Suočavanje sa mračnom stranicom istorije zemalja nastali na zgarištu Jugoslavije jedna je od pretpostavki za stvaranjem normalnih i zdravih društava.

Nažalost, ovakav odnos prema sudskim postupcima protiv optuženika za najteža krivična dela u ratu govori da ne postoji spremnost za raskidanje veza sa ratnim politikama devedesetih.

Te ratne politike žive i dalje i ne dozvoljavaju napredak naših država.

Vreme je da neozbiljna i opasna ratna igra u miru prestane!


Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak




Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook