Osnivanje Vojvođanskog fronta u narednih šest meseci

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 08. 04. 2019. | Komentara: 0

Osnivanje Vojvođanskog fronta u narednih šest meseci

NOVI SAD - Osnivanje vojvođanskog fronta očekuje se u narednih šest meseci, a prvi korak ka tome je sporazum Lige socijaldemokrata Vojvodine i Vojvođanske partije, kaže za Politiku generalni sekretar LSV Bojan Kostreš. 

LSV

- Ideja je da kao dve autohtone vojvođanske stranke pozovemo i ostale na saradnju, prvo nacionalne zajednice, a posle i nevladin sektor i ugledne pojedince. To nije predizborna koalicija, već šira platforma za saradnju koja treba da odgovori ne samo o pitanju Vojvodine, nego i o Srbiji kao decentralizovanoj i regionalizovanoj državi. Izvesno je da je pitanje Kosova na dnevnom redu i da će posle toga Srbija menjati Ustav i rešavati unutrašnja pitanja. Naša ideja je da bude durgačije organizovana. Beograd ima sve prerogative da bude pokrajina, a Niš i Kragujevac centri regiona. Tu je i pitanje Sandžaka, o kome treba razgovarati. Vojvodina treba da ima zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast, imovinu i prihode, sve garantovano ustavom – kaže Kostreš. 

 (SzILSV, 08.04.2019)




Odbori LSV | Utorak, 26. 03. 2024. | Komentara: 0

Lokalna vlast u Zrenjaninu 11 meseci nije konstituisala Savet za odbranu i bezbednost

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je nedopustivo, ali i protivno odredbama Statuta grada Zrenjanina što lokalna vlast u Zrenjaninu, gotovo 11 meseci posle imenovanja članova Saveta za odbranu i bezbednost, nije konstituisala ovo telo.
Odbori LSV | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

U čije ime i za čiji račun je organizovana bakljada povodom godišnjice bombardovanja?

Ako huliganske bakljade, praćene militantnim obećanjima, koje se odigravaju na saobraćajnici u neposrednoj blizini spomenika kulture čiju bezbednost i ugrožavaju, nemaju veze sa aktuelnom vlasti i policijskim službama, onda neka se novosadska vlast od njih ogradi i osudi ih, a policija uradi ono što joj je posao. 
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook