Osnivanje Vojvođanskog fronta u narednih šest meseci

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 08. 04. 2019. | Komentara: 0

Osnivanje Vojvođanskog fronta u narednih šest meseci

NOVI SAD - Osnivanje vojvođanskog fronta očekuje se u narednih šest meseci, a prvi korak ka tome je sporazum Lige socijaldemokrata Vojvodine i Vojvođanske partije, kaže za Politiku generalni sekretar LSV Bojan Kostreš. 

LSV

- Ideja je da kao dve autohtone vojvođanske stranke pozovemo i ostale na saradnju, prvo nacionalne zajednice, a posle i nevladin sektor i ugledne pojedince. To nije predizborna koalicija, već šira platforma za saradnju koja treba da odgovori ne samo o pitanju Vojvodine, nego i o Srbiji kao decentralizovanoj i regionalizovanoj državi. Izvesno je da je pitanje Kosova na dnevnom redu i da će posle toga Srbija menjati Ustav i rešavati unutrašnja pitanja. Naša ideja je da bude durgačije organizovana. Beograd ima sve prerogative da bude pokrajina, a Niš i Kragujevac centri regiona. Tu je i pitanje Sandžaka, o kome treba razgovarati. Vojvodina treba da ima zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast, imovinu i prihode, sve garantovano ustavom – kaže Kostreš. 

 (SzILSV, 08.04.2019)




Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook