Osnovci dobili bicikle

 
 
Izbori u LSV
Događaji | Utorak, 17. 04. 2012. | Komentara: 0

Osnovci dobili bicikle

NOVI SAD - Tri bicikla, namenjena za đake prvog, drugog i trećeg razreda Osnove škole "Đura Daničić", predati su danas novosadskoj školi i učenici pomenutih razreda na njima će učiti da voze, ali i kako da se, kao biciklisti, ponašaju u saobraćaju.

LSVTri bicikla poklonjena su u okviru velike akcije grada, tokom koje će se svim novosadskim osnovnim školama pokloniti ukupno 150 bicikala. Bicikle su školi doneli predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović i načelnik Gradske uprave za saobraćaj Radivoj Pavlov, a u ime OŠ "Đura Daničić" primio ih je direktor Obrad Ostojić.

- Novosađani i Novosađanke su poznati po tome da kao jedno od osnovnih prevoznih sredstava koriste bicikl. Zbog toga je veoma važno da postoji dobra edukacija kada je reč o vožnji biciklom, a edukaciju je nabolje raditi sa najmlađima, odnosno s osnovcima - istakao je Jovanović.
On je dodao da prema istraživanjima Gradske uprave za saobraćaj, oko 20 odsto đaka prvaka ne zna da vozi bicikl.

- Nije samo pitanje kako voziti bicikl, već i kako se tokom vožnje ponašati u saobraćaju. Ideja kupovine bicikala jeste da se deca kroz edukaciju nauče kako pravilno da voze bicikl i da se na taj način podigne nivo njihove bezbednosti u saobraćaju - kazao je Jovanović, dodajući da se vožnjom bicikla promoviše zdrav život i fizička rekreacija.

Grad je za kupovinu 150 bicikala izdvojio oko dva miliona dinara, a direktor OŠ "Đura Daničić" Obrad Ostojić kaže da će se poklon na pravi način iskoristi.

- Deca će imati prilike da vežbaju, posebno što ćemo uraditi poligon u školskom dvorištu - precizirao je Ostojić.Predlog za kupovinu 150 bicikala dao je Savet za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju na teritoriji Novog Sada, a projekat je sprovela Gradska uprava za saobraćaj. Novac za kupovinu bicikala obezbeđen je od saobraćajnih kazni, koje su Novosađani plaćali zbog načinjenih saobraćajnih prekršaja.

(BILSV, 17. 04. 2012.)Saopštenja | Nedelja, 05. 04. 2020. | Komentara: 0

Vojvođanski front osuđuje hapšenje poljoprivrednika u Silbašu

Vojvođanski front osuđuje hapšenje i kažnjavanje mladog poljoprivrednika iz mesta Slilbaš u opštini Bačka Palanka. 
Saopštenja | Nedelja, 05. 04. 2020. | Komentara: 0

UDS TRAŽI DA SE PČELARIMA OMOGUĆI RAD

Ujedinjena demokratska Srbija, politički savez Srbije 21, Vojvođanskog fronta predvođenim LSV, Stranke moderne Srbije i Građanskog demokratskog foruma, traži od nadležnih državnih organa da omoguće pčelarima nesmetano obavljanje poslova.
Saopštenja | Subota, 04. 04. 2020. | Komentara: 0

Saopštenje Vojvođanskog fronta: Hitno pomoći proizvođačima povrća

Vojvođanski front traži od države da što hitnije pomogne malim i srednjim proizvođačima povrća posle odluke da se zatvore zelene i kvantaške pisce zbog pandemije Korona virusa.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook