Osnovci dobili bicikle

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 17. 04. 2012. | Komentara: 0

Osnovci dobili bicikle

NOVI SAD - Tri bicikla, namenjena za đake prvog, drugog i trećeg razreda Osnove škole "Đura Daničić", predati su danas novosadskoj školi i učenici pomenutih razreda na njima će učiti da voze, ali i kako da se, kao biciklisti, ponašaju u saobraćaju.

LSVTri bicikla poklonjena su u okviru velike akcije grada, tokom koje će se svim novosadskim osnovnim školama pokloniti ukupno 150 bicikala. Bicikle su školi doneli predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović i načelnik Gradske uprave za saobraćaj Radivoj Pavlov, a u ime OŠ "Đura Daničić" primio ih je direktor Obrad Ostojić.

- Novosađani i Novosađanke su poznati po tome da kao jedno od osnovnih prevoznih sredstava koriste bicikl. Zbog toga je veoma važno da postoji dobra edukacija kada je reč o vožnji biciklom, a edukaciju je nabolje raditi sa najmlađima, odnosno s osnovcima - istakao je Jovanović.
On je dodao da prema istraživanjima Gradske uprave za saobraćaj, oko 20 odsto đaka prvaka ne zna da vozi bicikl.

- Nije samo pitanje kako voziti bicikl, već i kako se tokom vožnje ponašati u saobraćaju. Ideja kupovine bicikala jeste da se deca kroz edukaciju nauče kako pravilno da voze bicikl i da se na taj način podigne nivo njihove bezbednosti u saobraćaju - kazao je Jovanović, dodajući da se vožnjom bicikla promoviše zdrav život i fizička rekreacija.

Grad je za kupovinu 150 bicikala izdvojio oko dva miliona dinara, a direktor OŠ "Đura Daničić" Obrad Ostojić kaže da će se poklon na pravi način iskoristi.

- Deca će imati prilike da vežbaju, posebno što ćemo uraditi poligon u školskom dvorištu - precizirao je Ostojić.Predlog za kupovinu 150 bicikala dao je Savet za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju na teritoriji Novog Sada, a projekat je sprovela Gradska uprava za saobraćaj. Novac za kupovinu bicikala obezbeđen je od saobraćajnih kazni, koje su Novosađani plaćali zbog načinjenih saobraćajnih prekršaja.

(BILSV, 17. 04. 2012.)



Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook